CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT denuncia vulneració de la confidencialitat de les trucades d’emergències del 112

Diumenge, 5 març, 2017

NO A L’ESPECTACLE DE LA MISÈRIA!

Des de la Secció sindical CGT 112 Grupo Norte, volem expressar el nostre absolut rebuig per la filtració als mitjans i el seu posterior tractament de la trucada d’emergència relativa a la mort de dos agents rurals el passat 21 de gener a Lleida.

Així mateix, volem oferir tot el suport i la nostra solidaritat a la companya del servei encarregada de gestionar la trucada i que, aquests darrers dies està sent sotmesa a un judici públic basat en la més absoluta ignorància d’opinòlegs i altres pseudo referents del món periodístic.

No es preocupen de les nostres condicions laborals. No expliquen que no tenim dret a vaga. No expliquen que els judicis ja ens els apliquen les subcontractes de l’administració per esprémer la maquinària de les emergències a canvi de diner fàcil. No informen que estem sotmeses a un conveni de Telemàrqueting que ens precaritza dia a dia, trucada a trucada.

Canvi d’empresa rere canvi d’empresa, suportem amb gust la pressió implícita de la nostra feina, no així la de no poder gaudir d’un sou digne, la de no tenir reconeixement professional, la de tenir contractes temporals i limitades eines per desenvolupar-la tal i com expliquen que ho fem.

Desconeixem qui filtra aquestes trucades i les seves intencions, el que sí sabem és que la nostra dignitat supera amb escreix la seva gegantina ignorància del nostre servei.

Patim la complicitat de l’administració amb multinacionals explotadores i el seu abandonament del servei, venent en tot moment, la imatge idíl·lica del 112 a campanyes publicitàries i postureig polític, gens econòmic i gens efectiu.

Us podem assegurar que, malgrat aquesta nova humiliació i, malgrat assumir amb dolor i decepció certes situacions col·lectives i personals que ens fereixen, seguirem i no callarem.

Seguirem oferint la millor cara a les persones que ho necessitin. Seguirem mostrant la nostra professionalitat i capacitat a l’altra banda del telèfon, ja sigui en català, castellà, anglès, alemany o francès, com fins ara i com calgui. Ho farem perquè ens agrada i perquè no ho sabríem fer d’una altra manera, tant al centre de treball al carrer Motors com al centre a Reus.

Ara bé, seguirem compromesos a no deixar-nos trepitjar. Compromesos a seguir denunciant la nostra precarietat laboral i compromesos a fer servir totes i cadascuna de les armes que tinguem al nostre abast per seguir mantenint intacta un cosa que tenim clar que ens sobra: DIGNITAT.

Per a tot això, la CGT exigirà als responsables del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que investigui com i qui ha filtrat l'esmentada trucada; filtració que és un atemptat a la privacitat en l'exercici de la seva feina de la treballadora. De fet, les treballadores d'emergències i de qualsevol campanya d'atenció telefònica, estan sotmeses a clàusules de confidencialitat i el propi 112 ho publicita com una de les característiques destacables del servei.

112, PRECARIS PERÒ DIGNES!

Secció sindical CGT 112 Grupo Norte