CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT desconvoca la vaga al grup Quiron Salut en arribar a un acord amb l’empresa

Dissabte, 4 març, 2017

La nit del Dijous 2 de Març, després d'hores de negociació, es va arribar finalment a un acord amb l'empresa per desconvocar la vaga al Grup Quiron Salut (Dexeus, Quiron, Teknon i Pilar).

Després de la maniobres de l'empresa per pressionar i la nul·la disposició a realitzar concessions, es va plasmar un acord en el qual CGT va fixar les següents condicions:

• La creació d'una plataforma, conformada per l'empresa i membres dels sindicats representats en els comitès dels centres QS de Barcelona, per acordar millores sobre el conveni col·lectiu que ens afecta.

• El compromís d'augmentar en 2 AP més els dies fixats en el conveni per al personal dels serveis que tenen atenció continuada i els blocs quirúrgics.

• La devolució a Dexeus dels plusos no absorbibles ni consolidables. Es va realitzar la mateixa petició per als altres centres, però en estar interposades demandes judicials, l'empresa no va accedir.

Abans de res destacar que l'aconseguit ha estat gràcies a l'excepcional comportament dels treballadors i treballadores, tant els que han secundat la vaga com a catarsi i els que heu sofert en silenci els serveis mínims abusius.

Agrair també als companys que sense fixar-se en colors o banderes han col·laborat activament en el procés.

Heu aconseguit fer veure a l'empresa que nostra realitat no es correspon amb la qual reflecteix el conveni signat fa mesos. Li heu fet saber que hi ha necessitats bàsiques que no es cobreixen i que no totes les reclamacions són fruit del desvari dels membres dels comitès d'empresa. Per solucionar això es planteja la plataforma, que ha de servir també per identificar les necessitats específiques i emprendre les accions necessàries que millorin les condicions de treball en els diferents serveis (ràtios, estudis psicosocials, etc.).

S'ha aconseguit també que el nostre treball es reconegui oficialment com a essencial i necessari per al sistema sanitari públic, circumstància que esperem tingui major recorregut que el mer reconeixement.

Però sobretot heu aconseguit que l'empresa us tingui en compte i reivindicar-vos
com a excel·lents professionals i companys.

Sabem de les deficiències que hàgim pogut tenir com a comitè de vaga, dels mocs que ens cauran i dels rumors. Tot haurà valgut la pena si hem aconseguit retornar-vos la il·lusió de lluitar i millorar les vostres estones de vida en el treball.

Convidar a tots a col·laborar en la caixa de solidaritat, perquè l'aconseguit gràcies als quals han secundandado la vaga, es gaudirà per tots. Posar-vos en contacte amb la secció sindical.

CGT - Grup Quirón Salut
http://cgtquiron.blogspot.com.es/
https://www.facebook.com/cgtquiron/