CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT diu no a la proposta d’Unipost

Dijous, 19 desembre, 2013

Els treballadors d'Unipost diuen NO a la proposta de l'empresa.

Resultat del referèndum realitzat el 17 de desembre:
NO 1030 vots
SI 795

Vaga indefinida a Unipost a partir del 20 de desembre.


CGT AJORNA L'INICI DE LA VAGA INDEFINIDA AL 20-D

Davant la proposta de referèndum pel 17 de desembre, CGT decideix aplaçar la convocatòria de vaga fins el 20 de desembre

Després d'haver-se convocat un referèndum per al 17 de desembre, i després de consultar CGT amb les treballadores i treballadors si es donava començament a la vaga el dia 13 o s'esperava a conèixer el resultat de la consulta, CGT ha decidit ajornar l'inici de la vaga que tenim convocada al divendres 20 de desembre, per tant EL DIVENDRES 13 NO COMENÇARAN LES ATURADES. S'han desconvocat els dies d'aturades fins al 19 de desembre, i si el 18 no se signa cap acord el divendres 20 començaran les aturades de 24 hores. Les aturades continuarien el 23, 26, 27, 30 i 31 de desembre, i 2 i 3 de gener, convocant-se successivament més dies mentre el conflicte no se solucioni, i que passa perquè cobrem el que se'ns deu i que no hagi acomiadaments forçosos ni rebaixes salarials d'escàndol com la que pretén l'empresa.

Des de CGT considerem que aquest referèndum és un insult a la intel·ligència dels treballadors/es, ENS PRENEN PER RUCS O QUÈ? Si acceptem retardar la vaga és per respecte als treballadors/es i perquè no hagi cap tipus de confusió, no ho fem per uns sindicats que han mostrat una gran ineptitud per a defensar els interessos dels seus companys i companyes, sense ni tan sols haver-li exigit a l'empresa l'abonament de la mitja paga d'estiu pendent i que siguin els accionistes qui es gratin la butxaca per a variar, que la nostre ja està massa foradada a hores d'ara.

Vergonya els hauria de donar a aquests sindicats per la pèssima negociació que han dut, ara tracten de rentar la seva imatge passant la patata calenta a uns treballadors/es massa castigats econòmicament en els últims anys . Molt haurien d'esforçar-se els sindicats convocants del referèndum i l'empresa per a tractar de convèncer als treballadors/es de la bondat de signar aquest acord, i no valen excuses de que és el millor que han pogut aconseguir tenint en compte la situació en que es troba l'empresa, quan ells mateixos veien més marge de negociació, o que si no se signa es tanca l'empresa.

Una empresa per altra banda que fa molt que va deixar de tenir credibilitat igual que uns sindicats que amb el seva nul·la combativitat han preferit donar-lo tot per perdut al crit de salvi's qui pugui!!! Així no es fan les coses, després diran els treballadors/es, i amb raó, que no hi ha UNITAT SINDICAL, CGT la segueix i la seguirà reclamant però que no comptin amb nosaltres per a vendre als treballadors/es i precaritzar encara més els nostres llocs de treball.

Això no vol dir que de sortir NO en el referèndum a si s'accepta o no l'última proposta de l'empresa, aquests sindicats no decideixin obrir els ulls i s'uneixin a la convocatòria que CGT manté viva perquè els treballadors/es mereixen que se'ls escolti d'una vegada per sempre, i no hi ha millor manera que secundant les aturades. A més si tots els sindicats vam manifestar que aquesta última proposta de l'empresa era inadmissible, per què se sotmet a referèndum? Els treballadors/es ens han triat per a representar-los i defensar-los i ningú ha d'estar en la tesitura d'haver de decidir si s'acomiada o no a ningú, màxim quan un@ pot estar entre els finalment escollits.

Què més us podem dir als treballadors després de quatre anys de sacrificis i esforços a part que som els que menys culpa tenim, és més no en tenim cap, de la pèssima gestió que s'ha fet a Unipost, LA DECISIÓ DE CGT DAVANT LA PROPOSTA DE L'EMPRESA ÉS D'UN NO ROTUND I D'UNA VAGA INDEFINIDA.

ESTÀS DISPOSADA A SEGUIR-TE EMPASSANT LES MENTIDES I ELS ABUSOS DE L'EMPRESA?...CGT NO

Secció sindical CGT Unipost

http://www.cgtbarcelona.org/cgtunipost/

Segueix-nos a TWITTER: @cgtunipost


CGT DIU NO A LA PROPOSTA FINAL DE L'EMPRESA

En la reunió del 10 de desembre de la Mesa Negociadora UGT, USO i CCOO acorden sotmetre el 17 de desembre a referèndum l'última proposta que ha presentat l'empresa en la mateixa, a saber:

- 425 extincions des del 1 de gener de 2014 al 30 de juny de 2014, indemnització de 24 dies per any amb un topall de 12 mensualitats, es calcula amb el salari que s'estigui percebent en el moment de l'acomiadament, o sigui, amb rebaixa salarial; pla de recol·locació que costa 400€ per empleat, si no t'adscrius s'afegixen els 400 € a la indemnització; s'obre un termini d'acomiadaments voluntaris fins que es comencessin a fer, no n'hi hauria entre 55 a 60 i de 63 des d'ara, màxim de 25 voluntaris entre 50 i 55, 61 i 62, es limiten els voluntaris al nombre d'acomiadaments del centre; es guarden la possibilitat de no acceptar ni tècnics ni caps ni assessors comercials; mobilitat voluntària, es pagaria una compensació de 20 dies per any topall 12 mensualitats sent exclòs de les llistes d'acomiadament col·lectiu.

- ERTE de fins a 90 dies laborables o 124 dies naturals si s'aplica per mesos complets del 1 de gener al 31 de desembre de 2014 desafectant en els centres segons es vagin fent extincions; si s'aplica per mesos no es farien dos mesos seguits; màxim de 90 dies consumits d'atur fins al 30 de juny de 2014; no afectarà al gaudi ni a l'import de vacances.

- La reducció és d'un 9,3% en els conceptes del conveni excepte el plus de transport, el que es quedaria en un 8,8% de reducció mitja en els conceptes del conveni i d'un 10% per als complements personals, afegit al 10% que se'ns aplica fins al 30 d'abril; la reducció es revisaria per a 2015 en funció dels resultats en el marc del conveni col·lectiu a negociar.

- Es crearia una comissió de seguiment amb els signants de l'acord.

El dijous 5 l'empresa va procedir a dur la baixada salarial a la CCNCC, a més l'empresa ha manifestat que si se signa l'acord els accionistes posarien diners, quant a l'estalvi es fa per a equilibrar el finançament que ha d'arribar de fora, si no hi ha finançament es tanca segons l'empresa, les pagues s'abonarien quan hagi finançament.

El 18 de desembre a les 10 a Madrid en el despatx de Roca, advocats de l'empresa, hi hauria una reunió per a signar o no la proposta de l'empresa segons hagi sortit el resultat del referèndum.

CGT ESTÀ TOTALMENT EN CONTRA DE LA PROPOSTA DE L'EMPRESA,

Per ventura s'ha avançat alguna cosa respecte a la proposta inicial?

COM ES POT FER UN REFERÈNDUM AMB AQUESTES MESURES QUE PRECARIZARAN ENCARA MÉS ELS NOSTRES LLOCS DE TREBALL I LES NOSTRES BUTXAQUES?

A més seguim sense percebre la mitja paga pendent, tampoc hi ha data per a percebre la de desembre, hi segueix havent acomiadaments forçosos, i la rebaixa salarial és sense dubte inadmissible...

CGT HO TÉ CLAR, L'ÚNICA SORTIDA ÉS LA VAGA PERÒ ENCARA AIXÍ VOLEM CONSULTAR AMB ELS TREBALLADORS/ES SI LA COMENCEM EL 13-D COM ESTAVA PREVIST O S'ESPERA A CONÈIXER EL RESULTAT DEL REFERÈNDUM, EN EL CAS DE REBUTJAR-SE LA PROPOSTA, O SIGUI QUE SURTI "NO", LES ATURADES COMENÇARIEN EL DIVENDRES 20 DE DESEMBRE.

Us mantindrem informats, el dijous 12 de desembre decidirem i informarem del que s'hagi decidit.

Secció sindical CGT Unipost

http://www.cgtbarcelona.org/cgtunipost/

Segueix-nos a TWITTER: @cgtunipost