CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT dóna suport a les manifestacions a Polònia que clamen pel dret a l’avortament

Dilluns, 2 novembre, 2020
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

El dret de les dones a decidir lliurement sobre els seus cossos és una lluita tan important que traspassa fronteres

La Confederació General del Treball (CGT) ha emès un comunicat en el qual expressa el suport i la solidaritat amb el poble polonès que durant aquests dies es mobilitza massivament en resposta a la supressió del dret a l’avortament al país.

CGT indica que les dones són les propietàries dels seus cossos i per tant tenen la llibertat de triar i decidir sobre ells. És per això que des de la CGT ens sumem a l’exigència d’un avortament lliure, segur i gratuït en els serveis públics per a totes les dones, incloses les menors d’edat.

CGT recorda que el dret a decidir de les dones és una lluita històrica que recorre els carrers i les places de tot el món, ja que no existeix cap país en el qual es reconegui el dret a l’avortament lliure i segur, com recomanen organitzacions internacionals com l’OMS. A més, l’organització anarcosindicalista indica que aquest dret ajudaria sens dubte a prevenir les morts prematures de moltíssimes dones que es veuen obligades a practicar interrupcions dels seus embarassos de manera clandestina, quan els serveis públics dels Estats en els quals viuen no reconeixen el dret a decidir sobre els seus cossos i les seves vides.

Des de CGT manifestem que ens unim a la crida internacional de Inicjatywa Pracownicza (IP) per la lluita per a eliminar l’avortament del codi penal polonès.

Gabinet de premsa del Comitè Confederal de la CGT

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print