CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT elabora un contrainforme per rebatre els arguments donats per Seat per presentar un ERO temporal

Dilluns, 3 novembre, 2008

La CGT ha lliurat a la Conselleria de Treball de la Generalitat un informe de més de 30 pàgines en el qual rebat les justificacions de Seat per a presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal per a unes 750 persones des de novembre d'aquest any fins a juliol de 2009.

Amb aquest ampli contrainforme realitzat per les seccions sndicals de CGT a Seat, el sindicat pretén demostrar que no existeixen motius econòmics ni productius per a portar a terme un reajustament de plantilla temporal a Seat, tal com planteja la companyia, i que els problemes de mercat podrien resoldre's amb mesures de flexibilitat interna, com la borsa d'hores.


La CGT remarca en aquest document que la Direcció de Seat amaga les veritables causes de l'expedient i que aquest, lluny de respondre a la conjuntura econòmica per una baixada de les vendes, és conseqüència de la política estratègica i de les decisions empresarials preses en els últims anys. Així, entre els anys 2000 i 2007 la companyia ha reduït la seva plantilla aproximadament un 26%, mentre que el descens de la producció en aquest mateix període s'ha situat en un 22,75%. La majoria de la plantilla, a més, té dies de treball pendents de recuperar, pel que la recuperació d'aquestes jornades es podria utilitzar com alternativa a la suspensió temporal d'ocupacions.

El sindicat tampoc entén per que la companyia retarda la seva entrada a Xina i diversos països llatinoamericans, malgrat les altes previsions de fabricació i venda de determinats models en aquests països, com és el cas del Seat Córdoba a Mèxic.

És per això pel que CGT demana a la conselleria de Treball que l'ERO de Seat sigui denegat i retornat a l'empresa perquè aquesta apliqui les mesures necessàries que mantinguin l'ocupació.

Adjuntem el contrainforme, on trobareu una explicació detallada dels arguments de la CGT:

Attached documents