CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT, en defensa de la gestió i titularitat pública de tots els serveis públics

Dimarts, 9 setembre, 2008

Banner campanya

Des de fa anys s'està desmantellant i privatitzant la xarxa de serveis públics que ens pertanyen a tots i totes, i que hem anat aconseguint després de molt esforç i lluita tant de la societat com de la classe treballadora. La privatització, sota qualsevol de les seves formes, és un atac al nostre dret a disposar d'uns serveis públics universals i de qualitat (municipals, sanitaris, educatius, socials, transport, correus, aigua, habitatge, comunicacions…) que garanteixin unes cotes mínimes de benestar social per a la totalitat de la població.


Els administradors públics de tots els colors polítics, en complicitat amb les empreses i els sindicats institucionals, pacten dia a dia, a esquena de la societat i contra els seus interessos, la privatització de tots aquests serveis públics a la recerca de beneficis, convertint-los en un negoci i deixant de ser un dret. Aquesta és la norma del neoliberalisme: els serveis públics són un sector més amb el qual guanyar diners, que els paguin qui tinguin diners i la resta de ciutadans i ciutadanes que sofreixin.

La integració en la Unió Europea està significant assumir les directives neoliberals que ataquen directament al manteniment dels serveis públics com, per exemple, la directiva Bolkestein, segons la qual tots els serveis públics haurien de liberalitzar-se i sotmetre's a les lleis del mercat capitalista, al criteri de la competitivitat i el benefici empresarial. Així, després d'una planificada campanya de desprestigi i deterioració dels serveis públics, es procedeix a la privatització.

L'argumentació per a privatitzar sempre està basada en la farsa que el privat funciona millor que el públic, quan la realitat de tot procés privatizador és: pèrdua d'ocupació, precarietat dels nous contractes, pèrdua de drets laborals, socials i econòmics, una major explotació i l'encariment per a la ciutadania del propi servei.

Des de la Confederació General del Treball ens rebel·lem i seguim lluitant per:

- Mantenir i millorar els serveis públics i socials universals i de qualitat sota gestió pública. Recuperar els serveis externalitzats i/o privatitzats.

- Garantir un accés objectiu i transparent a l'ocupació pública, amb unes condicions laborals, socials i econòmiques dignes: a igual treball, igual salari. Eradicació de la cada vegada més elevada precarietat laboral en els serveis públics i socials.

- Recuperar el poder adquisitiu perdut en els últims anys pels treballadors públics, mitjançant augments lineals, i la instauració per llei de la clàusula de revisió salarial.

- Augment significatiu de la despesa i ocupació pública, i dels serveis socials i de protecció als col·lectius més desfavorits, en contraprestació als danys socials originats per les polítiques neoliberals.

La Confederació General del Treball defensa els serveis públics perquè:

- L'objectiu del públic és la rendibilitat social, no és econòmic i persegueix la satisfacció de les necessitats de les persones mentre que el privat busca el benefici econòmic del empresariat.

- El públic busca la protecció social i la redistribució de la riquesa de forma col·lectiva mentre que el privat busca la rendibilitat, l'eficàcia i la competitivitat des de l'interès individualista. El públic garanteix drets salarials, laborals, socials, repartiment de la riquesa, una major justícia, igualtat i solidaritat social mentre que des del privat no hi ha redistribució social.

- Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió d'aquesta administració pública pel que la recepta hauria de ser la dimissió d'aquests gestors públics més que la privatització.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

Attached documents