CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT en resposta a Quim Nin, ex-Delegat de Govern a Tarragona, en referència a l’obertura d’Hemodinàmica 24h

Dimarts, 19 gener, 2016

No va ser Quim Nin qui va obrir Hemodinàmica 24 hores

Davant les pomposes declaracions que ha fet com a balanç de la seva gestió l’ex delegat de la Generalitat de Tarragona, Quim Nin, la Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, vol expressar la seva absoluta sorpresa i indignació per la manca d’ètica i excés de barra i cinisme de l’esmentat senyor quan diu que va obrir el servei d’ hemodinàmica, en una publicació al Més Tarragona del passat divendres, dia 15 de gener.

El que no diu és el temps que va trigar a obrir l'esmentat servei, ni la quantitat de persones afectades per limitacions, per no tenir aquet servei i haver que passar més de 2 hores per fer-se el cateterisme a Barcelona (com és conegut, per aquet tipus d'infart el cateterisme s'ha de fer abans de les 2 hores).

El que també se l’hi oblida és el que va passar el dia de Nadal de 2014, que li va costar la vida a Enrique Gerón. Des de la primera denúncia de Felipe Ribas i la mort al Nadal de 2014 del veí de Torreforta, la CGT ja portava anys denunciant aquesta mancança, recollint firmes cada setmana a l'hospital, i promovem mobilitzacions per sensibilitzar a tota la població afectada. No diu res el senyor Nin de la quantitat de signatures que li va portar la secció sindical de la CGT de l’Hospital Joan XXIII exigint l’obertura del esmentat servei.

Tampoc recorda les manifestacions i concentracions que va haver de fer la ciutadania de Tarragona per aconseguir l'obertura de l’esmentat servei, que va concloure en la gran manifestació, convocada pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona que es va fer al gener de 2015.

Per descomptat que no parla de la quantitat de denúncies que van fer gent afectada a nivell individual.

Finalment, la tancada al Catsalut que va convocar i dur a terme el febrer de 2015 la Secció Sindical de CGT de l’Hospital Joan XXIII, amb el recolzament de CGT Catalunya i especialment la Federació Local de Tarragona, i el suport del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública. L’actitud decidida va ser la gota que va forçar l’obertura de l’esmenat servei, i potser també hauria d’explicar la seva postura i les ordres donades als que depenien d'ell, concretament al cos dels Mossos d'Esquadra per aïllar els tancats, fins i tot dificultant l’aportació de menjar que solidàriament es feia des de l’exterior, i no deixant fer relleus o impedint la lliure entrada al lloc dels fets d’amics i familiars.

També en tot aquest procés caldria recordar la col·laboració del seus responsables de sanitat, que van posar tots els entrebancs que van poder a l'esmentada negociació, seguint les ordres de l’ara ex delegat del Govern, i del retallador sanitari, el conseller Boi Ruiz.

Senyor Nin, no pot anar per la vida contant “sopars de duro” i capitalitzant coses que vostè no només no ha desitjat fer, sino que ha posat totes les traves que va poder. Desitgem que al nou destí tingui una actuació mes coherent amb els veritables interessos dels ciutadans, als qui es deuen els càrrecs de l’Administració.

Tarragona, 17 de gener de 2016

Secció Sindical de CGT de l’Hospital Joan XXIII

Més informació:

- TWITTER CGT HOSPITAL JOAN XXIII

Contacte: Agustí Aragonés Baiges. CGT Joan XXIII. Tèlefon:645 10 22 43

- La tancada de CGT al servei Territorial de Salut de Tarragona aconsegueix acord per obrir #hemodinamica24h a tot Catalunya el 15 de febrer: http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article10859#.Vp2r7vnhC1s
Finalitza la tancada de CGT a la seu territorial de salut a Tarragona amb l´acord d´obrir #hemodinamica24h arreu de Catalunya a partir del 15 de febrer