CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT en suport de la lluita de les conques mineres

Divendres, 15 juny, 2012

Estem vivint una lluita exemplar protagonitzada per les i els treballadors de la mineria del carbó (conques mineres d'Astúries, Castella-Lleó, Aragó) que està contribuint, al costat d'altres lluites, a la revitalització necessària del moviment obrer del nostre país.

Parlem de vaga en les conques mineres amb talls de tràfic en autopistes, carreteres i vies ferroviàries, tancaments en els pous, marea negra, marxes, manifestacions, barricades d'arbres tallats, pneumàtics cremant,... en diferents llocs. Parlem de vaga declarada indefinida a finals de maig contra les retallades d'un 60% dels fons públics per al carbó, vaga que pretén salvar l'economia de milers de famílies asturianes, lleoneses, aragoneses i el futur de les conques mineres.

La digna lluita que les i els miners estan plantejant en defensa dels llocs de treball directes i indirectes i en defensa de la vida en les conques mineres, s'està convertint en un bon referent de resistència per al conjunt de societat, en aquests temps de crisis i explotació de la classe treballadora.

Des de la CGT volem transmetre tot el nostre suport a aquesta lluita en defensa de l'ocupació en la mineria del carbó, no resignant-se als dictàmens del govern i a la seva política de retallades. El cas de la mineria és el viu exemple de la incapacitat del govern per a manejar una situació de crisi econòmica, al deixar de sostenir la indústria del carbó a força de tancaments salvatges, ERO i fallides, mentre es compra carbó importat, australià o xinès.

No es pot deixar en el carrer d'un dia per a un altre a milers i milers de famílies (50.000 llocs de treball) sense cap pla de reconversió, sense cap alternativa, usant només criteris economicistes i de pura rendibilitat. Conscients de la problemàtica mediambiental de la indústria del carbó, s'han d'implementar plans reals de reconversió industrial que condueixin al progressiu desmantellament de l'extracció del carbó en el nostre país per a convertir-lo en unes indústries social i econòmicament sostenibles per al desenvolupament dels pobles i les persones que viuen en aquest moment de la mineria.

És pervers que, mentre es retallen 27.000 milions d'euros en els Pressupostos de 2012 i 10.000 milions addicionals per a Sanitat i Educació, i s'injecten 100.000 milions a la banca, el govern retalla 600 milions de les ajudes a la mineria sense un pla de reconversió dels sectors que produeixen pèrdues.

La CGT continuarà donant suport, solidaritat i suport al conjunt del sector miner perquè continuï la justa defensa dels seus llocs de treball i de la vida en les comarques. Creiem que és imprescindible que des de tots els sectors, associacions, sindicats i col·lectius, es participi activament donant suport a les i els treballadors miners en la lluita que estan mantenint contra el Govern i contra un sistema capitalista que no dubta a rescatar a la banca i s'oblida de les milers de famílies que viuen del seu treball. Es retalla en l'educació, la sanitat, el transport, es retalla en la mineria i demà serem qualsevol de nosaltres i nosaltres. És imprescindible la immediata unitat de tota classe treballadora per a acabar amb aquest genocidi laboral que està escometent el capital.

Des de la CGT, us emplacem a totes i tots a participar en les mobilitzacions que hi ha previstes per als pròxims dies.

Alguns exemples són:

* Mobilitzacions i marxes de la “Marea Negra”

* Diumenge 17 de juny: Manifestació a Gijón a les 12:00h. sortint de la Plaça del Humedal.

* Dilluns 18 de juny: Vaga General en les Conques Mineres.

Amunt els que lluiten!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció