CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Ensenyament contra el tancament de centres educatius públics a Catalunya

Divendres, 22 febrer, 2013

CGT Ensenyament critica el fons i la forma de les reduccions de P3 i els tancaments d'escoles públiques anunciats per la Consellera Rigau

L'anunci per part de la Consellera Rigau del tancament d'escoles públiques pel proper curs i següents i de les reduccions d'aules de P3 a més de 60 centres públiques segueix el mateix camí d'anterior retallades.

És a dir, es fa unilateralment sense informació i negociació prèvia i conjunta amb escoles, ajuntaments i sindicats. Es fa sense conèixer els resultats de les prematrículacions i les matriculacions, amb la qual cosa en aquest cas ni s'està a la demanda ni es permet el dret dels pares i mares a escollir centres (cosa que per al Departament té molta rellevància en el cas dels centres privats).

Des de CGT Ensenyament considerem que la xarxa educativa a protegir pel Departament és la pública, que contribueix de manera fonamental a la cohesió social. En conseqüència, primer s'hauria de potenciar la matriculació a la pública, després esperar els resultats de la matriculació (encara no s'han reunit les comissions de garanties dels alumnes) i en darrera instància si es constata la davallada de matriculació procedir a reduir ratios (recordem que el curs passat es van augmentar) o a eliminar concerts.

Des de CGT Ensenyament encoratgem a les comunicats educatives dels centres afectats en les seves lluites i reivindicacions i ens posem a la seva disposició pel que a la coordinació, difusió, suport...

Barcelona, 21 de febrer de 2013

Federació d'Ensenyament de la CGT de Catalunya

http://cgtense.pangea.org/

Més informació:

- www.cgtcatalunya.cat/cgtense

- TWITTER CGT ENSENYAMENT

- E-MAIL: cgtense@cgtcatalunya.cat

- Facebook CGT Ensenyament

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció