CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Ensenyament contra les amenaces de la consellera Rigau a l’alumnat insubmís a les proves de competències de 4rt d’ESO

Dilluns, 14 abril, 2014

CGT ENSENYAMENT DENUNCIEM L'AMENAÇA DE RIGAU A L'ALUMNAT INSUBMÍS A LES PROVES DE COMPETÈNCIES DE 4rt DE L'ESO: “ RIGAU ENS VOL ANTICIPAR LA LOMCE”

El passat divendres 4 de març, diversos mitjans de comunicació recollien l'amenaça de la consellera Rigau als i a les 700 alumnes de 4rt de l'ESO que es van negar a fer les proves de competències bàsiques com a forma de protesta contra les retallades en l'educació pública, tot condicionant l’obtenció de la titulació d’ESO a la realització d’aquestes proves.

Des de CGT Ensenyament volem recordar que l'assoliment de les competències bàsiques s'avalua de manera contínua al llarg de tot el curs i que, tal i com diu el propi apartat 7.3 de la resolució ens/2548/2013, de 27 de novembre, per la qual s'aproven les directrius per a la realització de la prova d'avaluació de quart curs de l'educació secundària obligatòria i es convoca la prova per al curs 2013-2014 “El resultat de la prova s’integra dins dels processos ordinaris d’avaluació, però no determina l’avaluació final de l’alumne ni les decisions respecte l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria.”

CGT Ensenyament considerem vergonyós que s'enviïn instruccions a centres per pressionar a l'alumnat a fer aquestes proves i que no s'hagi donat cap ordre clara i s'hagin deixat sols els centres obligats per interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia a fer el 25% del temps lectiu en castellà.

CGT Ensenyament denunciem que l’única funció d’aquesta mesura és la repressió i el càstig arbitrari davant la protesta d’un alumnat que ha patit reiteradament retallades i menyspreu per part del Departament als seus estudis i a les seves queixes. L’alumnat està sobradament avaluat pel seu professorat tant pel que fa a les competències bàsiques com en relació a l’assoliment d’objectius i continguts.

La Consellera, condicionant notes de 4rt o títols d’ESO a la realització d’aquestes proves, està jugant un paper més actiu en l’aplicació de la filosofia de revàlides de la LOMCE, que no pas en contra com diu davant els mitjans. Així, no ha donat instruccions per assumir –com a Departament- la insubmissió a la llei, però sí en dona per a repressaliar a 700 alumnes aplicant-los els criteris LOMCE. Així, encara que les proves de competències de l'ESO tenen, segons l’esmentada resolució ens/2548/2013 “caràcter informatiu, formatiu i orientador per a l’alumnat, les famílies i els centres” i que, tal i com es diu a la pròpia pàgina del departament “permetrà orientar l’alumnat i les famílies en l’elecció de les opcions a prendre un cop finalitzada l’educació obligatòria.

Els resultats no seran, però, vinculants per avaluar les matèries de quart d’ESO ni per obtenir el graduat en Educació Secundària Obligatòria, decisions que corresponen al centre", aquesta amenaça de la consellera les apropa encara més a les “reválidas” obligatòries per aprovar l'ESO que inclou la pròpia LOMCE.

Des de CGT Ensenyament vam donar suport a l'alumnat que en el seu moment va desobeir les competències bàsiques. Respectant tot allò que decideixin, els donarem el recolzament que calgui davant d'una consellera Rigau a la qual, encara que ho intenti dissimular, cada cop se li veu amb més claretat les semblances amb el seu homòleg, Ignacio Wert. Ara és Rigau qui s’anticipa a la LOMCE.

Barcelona, 8 d’abril de 2014

http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/Rigau_anticipa_la_LOMCE.pdf

Federació d'Ensenyament CGT Catalunya

http://www.cgtense.pangea.org/

http://www.twitter.com/cgtensenyament

Attached documents