CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Ensenyament: crida urgent en solidaritat amb el professorat a Grècia

Dimecres, 15 maig, 2013

Des de CGT fem una crida a solidaritat amb el professorat de secundària grec. Adjuntem demanda des de Grècia.

Grècia: Militaritzada la vaga de professors de secundària de divendres 17 de maig

El govern grec ha il·legalitzat de la vaga de professors/es de secundària convocada per divendres, coincidint amb els exàmens de selectivitat. El sindicat únic de profes, OLME, ha convocat la vaga contra la prolongació de dues hores de jornada a la setmana i el trasllat forçat de 4.000 companys a zones remotes del país per cobrir vacants, dues mesures que permetran acomiadar 10.000 profes interins. La mesura se suma als 15.000 acomiadaments de treballadors públics fixes anunciada pel govern en el marc dels acords amb la troika.

Els profes han començat a rebre avui a casa la visita de la policia que els entrega una carta on diu que si no van a treballar divendres, poden ser acomiadats o detinguts. El govern invoca una llei d'emergència que li permet la militarització de treballadors en cas de desordres socials o desastre natural. Ja ho van fer el gener amb la vaga dels treballadors del metro i el febrer amb la vaga de mariners.

El sindicat ha decidit mantenir la convocatòria de la vaga per divendres. Ahir es van manifestar contra la prohibició de la vaga
(http://www.reuters.com/article/video/idUSBRE94D05520130514?videoId=242769944)
I ha obtingut la solidaritat del sindicat de funcionaris i del sindicat del sector privat, que convoquen vaga solidària de 4 hores amb els mestres el dijous.

Adjuntem crida a la solidaritat internacional de OLME, demanen enviament comunicats al Primer Ministre i al Ministre d’Educació.

Més info:
Notícia de dissabte al diari ara: http://www.ara.cat/mon/govern-amenaca-detenir-mestres-facin_0_917908411.html

Notícia d'avui a Reuters: http://www.reuters.com/article/2013/05/14/us-greece-strike-idUSBRE94D05520130514

Web del sindicat:
http://olme-attik.att.sch.gr

***

Proposem l'enviament des de tots els centres de comunicacions de protesta contra la prohibició:

Primer Ministre de la República Grega:
Antonis Samaras: pressoffice@primeminister.gr

Ministre d'Educació I Afers Religiosos, Cultura I Esports
Konstantinos Arvanitopoulos: minister@minedu.gov.gr

Us proposem com a text:

“Professors/es o mestres de l’escola/institut …..

Defensem el dret de vaga dels professors/es de secundària de Grècia. No a l’ordre de mobilització civil, que és una mesura antidemocràtica i inaceptable. Fora l’austeritat imposada pel govern grec i per la troica, que condueix al desmantellament de l’educació pública i altres serveis bàsics. En solidaritat amb els nostres col·legues de Grècia, diem prou als acomiadaments i reclamenm respecte a les condicions de treball. Els treballadors no som responsables de la crisi, i no n’hem de pagar les conseqüències”.

Hellenic Republic Prime Minister, Mr. Antonis Samaras: pressoffice@primeminister.gr
Minister of Education and Religious Affairs, Culture and Sports, Mr. Konstantinos Arvanitopoulos: minister@minedu.gov.gr

Teachers from ………… School
We defend the right of secondary school teachers in Greece to strike. No to the civil mobilization order, which is an undemocratic and unacceptable measure. Down with austerity imposed by the Greek government and the troika, that mean the dismantlement of public education and other basic services. In solidarity with our colleagues from Greece, we demand the end of dismissals and the respect of working conditions. Workers are not responsible for the crisis: we must not pay for it.

Amb còpia i comunicats de solidaritat:
OLME
olme@otenet.gr
olme@otenet.gr, interolme@yahoo.gr

Més informació:

- WEB CGT ENSENYAMENT

- TWITTER CGT ENSENYAMENT

- FACEBOOK CGT ENSENYAMENT