CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Ensenyament denúncia el conveni de col·laboració entre el Departament d’ensenyament i la Fundació d’Ana Patricia Botín

Dimecres, 16 novembre, 2011

El Departament d’ensenyament ha enviat a centres educatius de secundària el
programa Escola per l’èxit, fruit d’un conveni de col·laboració amb la “Fundación Empieza por Educar” que presideix la consellera delegada del Banc de Santander a la Gran Bretanya, Ana Patricia Botín, i que té com a socis a les fundacions Marcelino Botín, Ramón Areces, La Caixa, Barclays i a empreses com Deloitte o DHL.

La “Fundació Empieza por Educar” és la sucursal espanyola de Teach for America que està ampliant la seva activitat arreu del món sota la denominació de Teach for All. Respon a criteris ideològics i pedagògics profundament neoliberals i el seu objectiu és infiltrar en els centres públics una mena de missioners engrescadors (graduats universitaris amb un curset d’ensinistrament) que hauran de treballar durant dos anys (una mena de pràctiques de màster) amb els alumnes amb més dificultats.

Sota l’aparença d’un recurs per atendre a aquest l’alumnat (i pagat per l’esmentada Fundació) es tracta d’amagar i pal·liar el profund retall de mitjans econòmics (dotacions) i humans (professorat, personal de suport, equips d’assistència psicopedagògica...) efectuat per la conselleria en el present curs.

En comptes de posar suficients professionals preparats per a atendre la diversitat i dotar als centres de personal per fer desdoblaments, atencions individualitzades o en grups reduïts, de potenciar l’acció tutorial, el seguiment ... la consellera pensa resoldre l’anomenat fracàs escolar, l’abandonament escolar i la promoció amb la fastuosa oferta de dos “emprenedors” (sense experiència) a un grup reduït de centres de secundària.

Novament la responsabilitat de posar en marxa el programa Escola per l'èxit recau en les direccions dels centres, seguint un model absolutament equivocat i equívoc del que s’ha d’entendre per autonomia de centres.

Des de CGT Ensenyament demanarem a la Consellera que s’anul·li aquest conveni per respecte a la dignitat del professorat i de la resta de professionals que intervenen en el procés educatiu i que se contracti el professorat interí i substitut necessari per atendre en condicions l’augment d’alumnat d’aquest curs (més de 21.000)

Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya

www.cgtcatalunya.cat/cgtense

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció