CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Ensenyament denuncia la falta de recursos per garantir les beques menjador

Dijous, 29 octubre, 2015

El Consell Escolar Comarcal del Baix Llobregat denunciava que més de 2000 alumnes es quedarien sense beques de menjador. Situació que també es produïa, en major o menor quantia, a la resta de Consells Comarcals. Paral·lelament, una nota de premsa del Departament d’Ensenyament creava confusió en dir justament el contrari.

En aquest comunicat, la Generalitat afirmava que la partida és oberta pel que fa als dos primers trams (beques garantides del 100% i del 50%), que els 48 milions inicials ja s’han superat en 1,5 milions, i que si al llarg del curs algun infant es troba dintre dels supòsits establerts se li atorgarà la beca.

Per tant, el problema es genera en el tercer tram (no garantit) que inclou alumnes que superen per poc els barems establerts, però als que la seva situació social fa susceptibles, a criteri del Consell Comarcal, de rebre un ajut de menjador. És en aquests tipus d’ajuts on el Departament ha reduït gairebé en un 50% els diners assignats respecte al curs passat. Així el Baix Llobregat passa de 517.554 • a 266.616 • (- 48%), el Barcelonès cau de 727.971• a 502.547• (-44%), el Vallès Occidental (-46%)... Malauradament aquesta situació és similar a la resta de Consells Comarcals de Catalunya, el que fa que els diners finals a repartir estiguin molt lluny d’arribar a cobrir les necessitats malgrat els reajustaments que hi pugui haver entre Consells Comarcals.

La situació de crisi que viu el capitalisme té greus afectacions als barris treballadors, i, al contrari del que ens volen fer creure, aquestes afectacions estan molt lluny de resoldre’s. Tot això ho demostra el fet que aquest curs el nombre de demandes de beques i ajuts de menjador està assolint xifres rècord, com les 11.288 del Baix Llobregat.

Els tancaments i acomiadaments no s’aturen, la precarietat va contaminant els contractes laborals i això accentua la situació de progressiva degradació social que podem percebre de moltes maneres als nostres centres.

Cal que totes les beques i ajuts estiguin garantits, mantenint la partida pressupostària oberta pels tres trams. No podem permetre que cap infant de les nostres comarques quedi sense aquest recurs. I més quan les dades sobre l’augment de deficiències nutricionals, detectades pel Síndic de Greuges no han parat de créixer. És per això que la CGT s’adreça al conjunt de la comunitat
educativa, als ajuntaments i als responsables politics per tal de mobilitzar-nos per aconseguir els recursos suficients per a què els Consell Comarcals puguin donar totes les beques que considerin necessàries.

Federació d'Ensenyament CGT Catalunya
http://cgtense.pangea.org/
https://twitter.com/#!/CGTEnsenyament

Descarrega't el comunicat a:
http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/esq_1510-menjadors.pdf

Attached documents