CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Ensenyament sobre les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra 1 centre públic i 4 concertats per tal que apliquin el 25% de l’horari lectiu en castellà

Dimecres, 5 febrer, 2014

CGT Ensenyament volem deixar palès el nostre posicionament contrari a aquesta resolució ja que ataca en la seva línia de flotació el sistema d’immersió que tenim a Catalunya.

A més, anteposa el dret d’un alumne sobre la resta de companyes i companys del grup classe, obligant a tothom a fer un 25% en castellà, afegint a la llengua i literatura castellanes, una altra assignatura troncal. De fet, aquestes interlocutòries arriben després que les famílies rebutgessin algunes propostes, que ja havien començat a aplicar els centres (l’atenció individualitzada en castellà dels seus fills en una matèria troncal), en considerar que els discriminava. Ara han forçat un avançament de la LOMCE contra la resta de la comunitat educativa dels 5 centres.

És vergonyós que el TSJC exigeixi a les direccions dels centres aquest compliment, en lloc d’enfrontar-se directament amb la Conselleria. Tampoc ens sembla suficient que Rigau només els faciliti assessorament legal.

Aquesta sentència del TSJC és una decisió política, ni pedagògica ni social, impulsada pels sectors més reaccionaris propers al PP. Ataca el projecte d’immersió que va néixer entre el professorat i les famílies treballadores castellano-parlants de Sta. Coloma de Gramanet als anys 80, buscant recuperar la llengua catalana, sense perdre nivells de coneixement.

No són suficients les declaracions d’Irene Rigau i encara menys quan s’ha omplert la boca contra la LOMCE pel tema de la immersió. Li demanem que sigui coherent amb les seves paraules. Cal:

1- Ordre escrita (i no declaracions periodístiques) als centres perquè no s’apliqui la sentència,

2- Carta al TSJC assumint la total responsabilitat per la decisió i exculpant a les direccions, en el benentès que si hi ha alguna mesura punitiva aquesta tingui caràcter polític (com ho és la sentència) i no administratiu contra funcionaris.

Sra. Rigau, s’ha acabat el temps de les paraules. En defensa de la llengua catalana i la immersió cal la insubmissió del Departament d’Educació a la sentència del TSJC.

Barcelona, 4 de febrer de 2014

FEDERACIÓ D´ENSENYAMENT CGT CATALUNYA

- WEB CGT ENSENYAMENT

- TWITTER CGT ENSENYAMENT