CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Ensenyament Tarragona: Lluitant per l’educació pública de qualitat i de totes, continuem!

Dimarts, 5 juliol, 2016

LLUITANT PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT I DE TOTES, CONTINUEM!

A totes les que ens heu acompanyat us volem comentar que..,

En començar el curs 2015-2016 ens vam adreçar a vosaltres per comunicar-vos que la secció sindical de CGT Ensenyament a Tarragona “Deixem de ser una illa” tornava a impulsar la seva tasca i que dues persones ens hi dedicaríem a ½ jornada.

Arribat el juny, el nostre missatge és d’agraïment a totes les que ens heu fet confiança. Hem treballat des de la plena convicció que la lluita per la defensa dels nostres drets i per la defensa de l’escola pública no tan sols val la pena, sinó que és necessària, sobretot en uns moments en què la Conselleria d’Ensenyament ha decidit que en comptes d’aliar-se amb els agents que formem part del dia a dia de la comunitat educativa, ho faria amb els lobbies que, de l’educació, en volen fer negoci.

Moltes de les nostres tasques han estat directament relacionades amb el món educatiu, com per exemple, l’acompanyament i assessorament a mestres i professorat en aquelles consultes i denúncies que representaven una vulneració dels seus drets, incloent la difusió de l’acomiadament d’una professora que ha resultat ser improcedent i per tant ha demostrat la impunitat en què treballa el Departament d’Ensenyament envers les persones que hi treballem. També hem participat en les campanyes en contra de les retallades de les beques menjador, en la defensa de la qualitat de l’educació pública i en contra dels tancaments de línies, en la creació de la Plataforma dels drets dels infants en l’àmbit educatiu de Tarragona en defensa d’un accés equitatiu de tots els infants al lleure educatiu, la col·laboració en la campanya d’insubmissió en contra de les proves estandarditzades de primària i suport a les famílies que hi objectaven, en el suport a la vaga de l’estudiantat en contra del model universitari 3+2.

També hem d’admetre que no hem pogut arribar a tot arreu, el treball de dues persones a mitja jornada fa impossible la presència física en tots els centres. Afortunadament però, viure en l’era de les comunicacions ens ha permès estar al costat de les persones que us heu adreçat a nosaltres.

La nostra lluita sindical l’entenem lligada a la de tots els moviments socials que treballen per aconseguir conviure en una societat més justa i amb igualtat d’oportunitats per a totes. Per això també hem participat del Correscales, hem donat suport a la Plataforma per la Sanitat Pública Universal, dels actes per reivindicar la igualtat de gènere i en contra de les violències masclistes, de la Plataforma per la Defensa de l’Ebre, a les accions per aconseguir un habitatge digne per a tothom i en contra dels desnonaments.

Pel que fa a la formació, aquest curs hem anat més enllà, i a més a més d’organitzar la VIena edició de les jornades pedagògiques, us hem pogut oferir el cicle de conferències i debat “Els Inicis de la Pedagogia Llibertària a Catalunya”, que per primera vegada han tingut reconeixement com a activitats de formació permanent del professorat.

I l’acabament no podia ser més gratificant per a nosaltres. Davant el recent atac de la Consellera d’Ensenyament contra l’escola pública, la comunitat educativa ha dit prou. Així ho va demostrar amb les mobilitzacions de les últimes setmanes al Parlament i a la concentració de la Plaça Urquinaona, on més de 1000 persones vam ocupar els carrers per avisar que la qualitat de l’ensenyament públic no està en joc. I per això vam decidir en assemblea que el curs vinent començaria com s’està acabant aquest, lluitant.

Tornem a agrair a totes les que ens heu donat suport, que us heu afiliat, i que heu participat de les mobilitzacions. Cal recordar les paraules de Miquel de Pedrolo, avui (ahir), que fa 26 anys de la seva mort 'Cal protestar fins i tot quan no serveix de res'.

Tot i semblar un comiat, no marxem, us podeu adreçar a nosaltres per a qualsevol consulta que tingueu, i si no, fins al setembre.

Que passeu un bon estiu!

Marta Minguella i Ernest Weikert
Delegada i Delegat sindical de Deixem de ser una Illa (CGT Ensenyament Tarragona)

http://deixadeserunailla.blogspot.com.es/2016/06/lluitant-per-leducacio-publica-de.html