CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Ensenyament valora molt positivament la vaga general del 29-S

Diumenge, 10 octubre, 2010

La continuïtat d’aquesta jornada de mobilització ens ha de permetre aturar les polítiques antisocials del govern.


Des de la Federació d’ensenyament de CGT valorem molt positivament la participació dels ciutadans (joves, treballadors i treballadores, aturats i jubilats, ..) en aquesta jornada de vaga general. L’aturada ha estat massiva a la indústria, el transport i els principals sectors de producció al nostre país (a Catalunya lleugerament superior a la resta de l’Estat), amb incidència menor en el comerç i en els serveis en general.

La VAGA del 29-S ha tingut una important rellevància per la participació de tots el sectors socials, no només del món laboral, degut a les constants agressions que tant joves, treballadores o pensionistes estem patint com a conseqüència dels efectes d’aquesta “crisi” que els governs central i autonòmics volem carregar novament a l’esquena dels ciutadans, alhora que deixa impunes la banca i les gran fortunes, entre d’altres.

En aquests sentit ha estat important l’organització de col.lectius i associacions que més enllà dels sindicats majoritaris CCOO i UGT han contribuït a treballar per l’èxit de la vaga amb objectius molt més amplis que la reforma laboral.

Les manifestacions de la tarda del 29, com la de CGT que va aglutinar a milers de persones pels carrers de BCN, van tancar una jornada de lluita amb una demostració visual de força, malgrat l’intent com sempre, dels mitjans de comunicació per ocultar o contaminar la informació.

Al sector de l’ensenyament l’aturada va estar per sota de la general

Als centres de primària i secundària però el seguiment de la vaga va estar entre el 50 i el 60% en el cinturó industrial de Barcelona i inferior a la resta. Una xifra inferior a les vagues que hem fet contra la LEC i la política educativa del Departament d’educació, però superior a la
del passat 8 de juliol.

Tot i que el nostre sector va ser uns dels primers en patir les polítiques de retalls: privatitzacions, plantilles, sou, etc; el fet de considerar que la vaga venia tard (pot ser el 8 de juny era l’ocasió o abans) o un cert desgast per les mobilitzacions recents, han estat factors determinants en la reducció del % de participació dels treballadors de l’ensenyament respecte al conjunt de la societat.

Per a CGT, hem d’aprofitar l’impuls de la Vaga General per continuar les
mobilitzacions per la:

- Derogació de totes les polítiques antisocials i de retallada de drets laborals i socials que estem sofrint les i els treballadors del sector públic i privat i sectors populars (Reforma laboral, Pla d’Ajust per a la reducció del dèficit públic, reforma del sistema públic de pensions, futures retallades en la negociació col·lectiva, en la despesa social…

Federació d'Ensenyament CGT Catalunya

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció