CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT es concentra a la Clínica Delfos contra els nous acomiadaments produïts

Divendres, 24 abril, 2015

CGT PORTA A TERME UNA CONCENTRACIÓ CONTRA ELS 10 NOUS ACOMIADAMENTS A LA CLÍNICA DELFOS DE BARCELONA

El dijous 23 d'abril a les 10.30h CGT es va concentrar davant la porta de la Clínica Delfos situada a l'avinguda Vallcarca 151.

Novament l'Empresa torna a reprendre la política d'acomiadaments a l'Hospital Delfos, havent executat 10 acomiadaments aquest mes d'abril, dels quals 3 van ser el divendres dia 17 i altres 7 el dilluns dia 20.

Contra això iniciem mobilitzacions. CGT- Delfos amb presència en el Comitè d'Empresa de l'Hospital Delfos volem denunciar la situació de precarietat, falta de transparència i informació que estem sofrint des de l'any 2011, que l'Empresa va anunciar un concurs de creditors amb un pla de viabilitat del que formava part d'un ERO que va afectar a 68 treballadors i tancant part d'un dels dos edificis que formen l'Hospital Delfos, empresa de llarga trajectòria i renom, però amb una pèssima gestió que avui paguem totes.

S'argumenten causes econòmiques per als acomiadaments objectius que vénen executant-se des de llavors: 5 companyes d'urgències a l'estiu del 2013, 11 metges acomiadats en urgències a principis de l'any 2014 i a mitjan Juliol del 2014 dos tandes de 6 i 9 companyes.

Donada la situació de la plantilla que està sota mínims, i fent un mal ús de "flexibilitat" del conveni s'està sobrecarregant de treball als companys i companyes, el que es tradueix en una pèssima qualitat assistencial que s'està oferint, assemblant-nos més al sistema productiu d'una cadena de muntatge d'una fàbrica que a un Hospital que atén a persones.

L'acomiadament de personal sanitari comporta hores d'espera en urgències, hores d'espera per a ingressar, càrregues de treball insuportables, assignació de tasques a personal d'altres serveis i precarietat. Actualment, amb una plantilla d'uns 300 treballadors/es, ens sorprèn tants acomiadaments “per baix” i que al seu torn es contractin caps per a serveis que ja estan coberts.

Creiem que tota aquesta situació obeïx a interessos creats que desconeixem, encara que podem arribar a sospitar, ja que estan gastant-se els diners que diuen no tenir maquillant el centre per a fer-lo més atractiu, potser esperant possibles compradors.

Des de CGT considerem que s'està muntant una estructura poc operativa, però molt burocratitzada, augmentant el personal no sanitari, disminuint el sanitari, tancant plantes, baixant el nombre de llits i solament ens pot dur a pensar que és una estratègia que el que amaga darrere és acomiadar al personal de l'Hospital per a vendre'l i treure una quantitat important de diners.

Secció Sindical CGT Delfos

Més informació:

- TWITTER CGT H.DELFOS

- WEB CGT H. DELFOS