CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT es concentra el 10 de gener enfront de concessionaris de Seat per tot l’Estat per a exigir la readmissió dels acomiadats en l’ERO del 2005

Divendres, 11 gener, 2008

Ahir, 10 de gener, la CGT va reiniciar la seva campanya per la readmissió dels acomiadats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació de l'any 2005 en Seat concentrant-se enfront de concessionaris de la marca per tot l'Estat espanyol. Durant tot el dia, grups nodrits de militants confederals van respondre a la convocatòria reunint-se enfront de concessionaris a Valladolid, Sevilla, València, Zaragoza, Pamplona o Vigo, entre altres ciutats. Especial seguiment, per proximitat al conflicte, va tenir la convocatòria a Catalunya, realitzant-se concentracions a Barcelona, Tarragona, Martorell, Cornellà, Sabadell o Mollet.

Aquesta campanya arrenca ara a causa del incompliment de l'acord a Seat pel qual tots els acomiadats en l'ERO de l'any 2005 serien readmesos a 31 de desembre de 2007. Doncs bé, estem a 10 de gener i, a dia d'avui, encara queden en el carrer 101 acomiadats d'aquell ERO, dels quals 33 han obtingut sentència de nul·litat en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (28 d'ells per discriminació per pertànyer a CGT), estant a l'espera del recurs de cassació de l'empresa davant el Tribunal Suprem, i altres 68 estan pendents de reingrés (22 són afiliats a CGT, el que suposa més del 38 %).

A partir del dia 15 de gener els acomiadats es queden sense atur, pel que la seva situació i la de les seves famílies aviat serà dramàtica. Cap destacar que durant aquests dos anys Seat ha realitzat més de 700 noves contractacions, cap d'elles dels acomiadats. A CGT no ens quedarem creuats de braços. A 31 de desembre de 2007 tots els acomiadats haurien d'haver estat ja readmesos. No anem a deixar que l'acord arribat en el seu moment caigui ara en l'oblit.

Recordem que, encara que Seat hagi intentat donar la sensació que el problema dels acomiadaments pel ERO de 2005 està solucionat, unes 70 persones han estat acomiadades definitivament, per carta, amb efectes 1 de gener. A més 33 companys/es més, segueixen sense treball efectiu a pesar d'haver aconseguit unes sentències de nul·litat del seu acomiadament que demostren la discriminació i la il·legalitat amb la qual l'empresa va actuar en aquest ERO de fa dos anys.

Fins a ara, la resposta dels altres sindicats en Seat ha estat molt vacil·lant, excusant-se que el termini de l'acord era el 1 de gener i que tots entrarien a treballar a Seat. Desgraciadament s'ha comprovat que no ha estat així i que l'empresa ha aplicat la pitjor de les previsions acomiadant a aquests 70 companys. Des del 1 de gener, molts d'ells no tenen ni atur ni lloc de treball ja que hi ha casos d'acomiadament de persones amb discapacitats produïdes en la seva ocupació de Seat i que ara es veuen sense res per a alimentar a les seves famílies. Fins a tal punt ha arribat la situació que estan disposats a iniciar en breu una vaga de fam indefinida si no es resol la seva situació.

Per això cridem a la solidaritat dels ciutadans, per a demostrar a la Direcció de l'empresa Seat i als concessionaris del Grup VW el rebuig que produïx en les persones de bé el comportament dèspota i inhumà de multinacionals com VW, que durant aquests dos anys han contractat a més de 500 persones (algunes d'elles alemanyes, amb grans sous) mentre no estan disposats a reingresar a 70 persones. La Federació de Sindicats del Metall ha valorat molt positivament les accions d'ahir, primeres d'una campanya que no cessarà fins que l'últim dels/les acomiadats/des estigui treballant.

FESIM-CGT