CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT es queda en solitari amb la vaga indefinida els caps de setmana a SEAT Componentes

Dijous, 11 febrer, 2016

Situació vaga indefinida els caps de setmana a SEAT COMPONENTES.

CGT es queda en solitari amb la vaga indefinida els caps de setmana a SEAT Componentes.

CCOO i UGT s'han despenjat del compromís de no col·laboració en el treball en festiu.

El passat 11 de gener, la plantilla mitjançant assemblea assumir el compromís de seguir la lluita els caps de setmana, contra la decisió de l'empresa de trasllats forçós a Martorell. En SEAT Components no sobra ningú, tenint a més pendent de gaudir més de 130.000 hores per festiu treballat. Mentre hi hagi un trasllat la lluita segueix. De manera que el desgast de la mateixa fos mínim per a la plantilla i fos l'empresa la que assumís en major mesura el mateix.

No ha passat ni un mes, que la resta d'organitzacions han desistit d'aquesta estratègia signat un acord el passat 4 de febrer, on no hi ha avenços significatius, ja que la majoria d'traslladats a Martorell no s'incorporen fins al mes de juliol.
CCOO i UGT no han volgut fer assemblea general conjunta al taller, sent aquesta convocada en solitari per CGT. No s'han atrevit a defensar els seus plantejaments davant la plantilla.

CGT amb l'eslògan de:
Desconvocareu la vaga, però no la meva consciència. Treball en festiu NO. Retorn SI

Ha iniciat un procés d'assemblees on ha informat de com s'ha donat el procés de negociació amb l'empresa, les converses amb la resta de sindicats que han desconvocat en aquesta situació i com aquests no han volgut donar continuïtat a la lluita. Donant com a resultat, el que segueixi CGT en solitari apel·lant a la no col·laboració, a no treballar en festiu i un cop aconseguit l'objectiu regular el mateix perquè aquest es tradueixi en creació d'ocupació i no en sobrant de personal.

No podem oblidar, que a SEAT Components s'han estalviat una mitjana de 100 llocs de treball durant aquests últims set anys. Que igual que ha passat recentment a SEAT Martorell, la pràctica de l'ocupació en frau de llei en la contractació d'ETT, així com directament amb contracte SEAT antany, ha estat una pràctica habitual.
Directriu marcada pel grup VW, ja en el 2011 es van detectar per Inspecció de Treball uns 1700 contractes en frau de llei, a la factoria de Pamplona, ​​així com a Gearbox, actualment SEAT Components, en un molta menys quantitat per denúncia de CGT a el 2009 i 2012.

L'estafa, el frau i la corrupció són una pràctica habitual en el món empresarial i més en les grans multinacionals.

SECCIÓ SINDICAL CGT SEAT COMPONENTES

Més informació;

- TWITTER CGT SEAT COMPONENTES

- WEB CGT SEAT COMPONENTES

Enrique Fernández Pérez (Secretari d'Acció Sindical CGT SEAT Componentes). Tel. 696881672