CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT es reunirà cada 45 dies amb l’ICAM per analitzar temes concrets de col.lectius de treballadors

Dimecres, 12 octubre, 2016

Valoració de la reunió d'avui de CGT de Catalunya amb el Conseller Antoni Comin i la cap de l'ICAM, Neus Rams

Ahir, 11 d'octubre, el Conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comin i la Cap de l'ICAM, Neus Rams, ens ha citat a la CGT de Catalunya a una reunió a la seu de l'administració autonòmica.

En representació del sindicat hi han assistit els companys Josep Maria Pi (Secretari d'Organització de CGT de Catalunya), José Luis Gómez (Secció Sindical de Federal Mogul i afectat per l'amiant) i Àlex Tisminetzky (Secretari de Salut Laboral de CGT de Catalunya).

Des del sindicat hem comunicat a la Conselleria la nostra preocupació per la constatació de la manca de cap canvi des del cessament de Consol Lemoneche, antiga cap de l'ICAM, sobretot en les altes injustes i amb criteris economicistes, per la manca de reconeixement de l'ICAM de les Malalties Professionals (especialment en el cas dels afectats de l'amiant i els informàtics amb Síndrome del Túnel Carpià) i pel no reconeixement per part de l'ICAM de cap vinculació amb els informes de la Unitat de Salut Laboral del propi ICS.

La reunió ha finalitzat amb l'acord de convocar una sèrie de reunions temàtiques entre CGT de Catalunya i l'ICAM, cada mes i mig, amb el propòsit de crear un canal de comunicació on poder fer arribar les propostes i denúncies concretes del sindicat a l'administració. Aquestes reunions es van iniciar fa casi un any, però van ser suspeses unilateralment per l'anterior cap de l'ICAM, Consol Lemonche, sota el xantatge de reiniciar-les si es suspenien les concentracions i denúncies públiques de l'actuació de l'ICAM per part de CGT, fet que en cap cas podia ser acceptat per aquest sindicat.

El reinici d'aquestes reunions es dóna actualment sense cap condició per part de l'administració catalana, ja que hem deixat ben clar a la Conselleria que en cap cas des de CGT deixarem de mobilitzar-nos per denunciar les altes injustes que atempten contra el dret dels i les treballadores a la integritat física.

La propera reunió es fixarà en el termini d'un mes i mig amb la temàtica de l'amiant, el reconeixement de les prestacions dels afectats de l'asbest com derivades de Malaltia Professional i la Vigilància en la salut postocupacional dels i les treballadores afectats per aquesta substància.

La següent reunió es fixarà respecte a la temàtica del reconeixement del Síndrome del Túnel Carpià dels Informàtics (bibliotecaris, administratius,...) com a Malaltia Professional.

Des de CGT de Catalunya valorem positivament l'obertura d'aquest espai de comunicació amb l'ICAM per posar sobre la taula problemàtiques concretes de col·lectius específics de treballadores i treballadors, i alhora reiterem que no defallirem en la lluita, la denúncia i la mobilització contra les altes injustes i amb criteris economicistes de l'ICAM.

Prou altes injustes!
Lluitem per guanyar!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
Barcelona, 12 d’octubre de 2016