CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT es solidaritza amb els estudiants xilens i recolza l’aturada nacional de 48 hores

Dijous, 25 agost, 2011

La Confederació General del Treball (CGT) manifesta el seu suport i solidaritat a les justes reivindicacions que estan duent a terme els estudiants xilens.

La CGT coincideix amb les i els estudiants xilens en la necessitat de donar un tomb al sistema educatiu, no només perquè el seu contingut i estructura data de l'època de Pinochet, sinó perquè entén l'educació com un bé de consum i no com un dret social.

Resulta inacceptable que a Xile les Beques siguin un "sistema de préstecs" amb Aval de l'Estat. Amb uns interessos superiors al d'un préstec hipotecari i l'interès mínim és del 6%. Amb aquest sistema un estudiant en acabar els seus estudis entra al mercat laboral amb un deute aproximat de 30.000 dòlars, trencant d'aquesta forma amb qualsevol criteri d'igualtat.

CGT considera urgent recuperar l'educació com a dret social, humà i universal, garantit pels poders públics i que els eixos siguin la democràcia, la qualitat i la gratuïtat.

Al mateix temps CGT vol manifestar el seu suport a l'ATURADA NACIONAL de 48 hores que se celebra els dies 24 i 25 d'agost. Finalment La Confederació General del Treball envia una forta abraçada llibertària a tota la classe treballadora, als moviments socials ia tot el moviment estudiantil, en la certesa que els carrers i avingudes xilenes es veuran inundades de rebel.lia i dignitat.

Per una educació, pública, gratuïta i de qualitat

www.cgt.org.es/spip.php?article2200

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE CGT


Comunicat Federació d'Ensenyament CGT:

A estudiants, treballadores i treballadors xilens.

Des de la Federació d'Ensenyament CGT us traslladem el nostre suport fratern i ens solidaritzem amb la vostra lluita que també és la nostra contra la mercantilització de l'educació del poble. En els territoris de la Unió Europea fa anys que es produeixen expropiacions de la xarxa pública educativa, tant universitària com no universitària, i a Espanya en particular s'ha accentuat el suport a l'ensenyament privat, majoritàriament de confessió catòlica.

Això suposa en la pràctica el deteriorament de l'educació pública que suposa l'única oportunitat del poble per accedir a una educació de qualitat que garanteixi la cohesió social, la compensació de les enormes desigualtats creades pel sistema de producció capitalista i l'accés de les joves generacions als béns de la cultura. El control de l'educació per ens privats comporta, a més de l'extracció de plusvàlua, mitjançant l'apropiació del benefici empresarial que això comporta, un control ideològic dels referents que conformen la cultura del poble.

Els temps crítics que es viuen arreu del planeta esperonen a les ments neoliberals assedegades d'obtenir benefici a qualsevol preu, fins i tot a costa de retallar drets socials consolidats pel poble després de segles de dures confrontacions. És hora de plantar cara i en això la CGT hi està disposada, segura que confluint amb centenars d'iniciatives a favor del poble podrem canviar la terrible tendència depredadora del sistema capitalista a escala planetària. L'Educació és un dels terrenys, juntament amb el control dels mitjans de comunicació, on es lliurarà sens dubte el més durs combats.

Tota repressió exercida contra el poble que es manifesta en les ciutats, com les sofertes a Xile, és condemnable i el govern xilè ha de prendre bona nota del que els passa als dirigents repressors, els exemples d'Egipte i recentment Líbia han de ser molt tinguts en consideració.

Per la llibertat del poble per controlar l'educació i amb la dignitat que ens anima a aquesta tasca, rebeu una forta abraçada llibertari de totes les persones que conformem aquesta Federació d'Ensenyament de CGT de l'Estat espanyol.

DIGNITAT I LLUITA

Federació d'Ensenyament de la CGT


>>> Comunicat de la CUT amb els motius de la convocatòria de vaga del 24 i 25 d'agost:

www.cutchile.cl/index.php?option=com_content&view=article&id=342:las-6-razones-de-la-cut-para-el-paro-nacional&catid=122:paro-24-y-25-agosto&Itemid=97

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció