CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT exigeix a Telefònica en la junta d’accionistes menys beneficis i més ocupació de qualitat

Divendres, 26 juny, 2009

El 23 de juny s'ha celebrat la Junta General d'Accionistes de Telefònica. Entre altres dades, es van donar a conèixer els magnífics resultats econòmics que ja s'obtenen en 2009: 17.703 milions d'euros d'ingressos consolidats en el primer trimestre de l'any i un OIBDA de 5.354 milions d'euros, superior, fins i tot, al del 2008. Els resultats xoquen de front amb l'alarmant crisi econòmica que tornem a patir.


És l'enèsima provocada per un sistema despietat que insisteix a fer pagar els seus errors als treballadors amb la mateixa medicina de sempre: Nova reforma d'un “mercat laboral” desestructurat gairebé per complet que genera molta ocupació precària i molt de pressa, però que igual de ràpid la destrueïx. No és el mercat laboral el que genera la crisi; és el propi sistema capitalista qui mostra una vegada més la seva inviabilitat; una fórmula desproporcionada basada en una relació de 1 a 10 entre el capital productiu (real) i el capital financer (virtual); seqüela d'autèntiques orgies especulatives o, el que és el mateix, la USURA més feroç.

Però nosaltres, al contrari del que diuen els “experts financers” -els mateixos que ens van ficar en la crisi: senyors del FMI, del Banc Mundial, directius de les grans corporacions i comissaris econòmics de la Unió Europea- apostem, no per una reforma del mercat laboral, sinó per una reforma del mercat empresarial. Són els empresaris els culpables d'aquesta situació: només en el nostre país i en menys d'un any han generat més d'un 1.000.000 de desocupats.

Per això, aquesta reforma del mercat empresarial haurà de concretar mesures que exigeixin a Telefònica crear llocs de treball estables i de qualitat. Perquè la nostra companyia no només és famosa pels seus robusts beneficis, ho és també per ser una de les empreses que més llocs de treball destrueïx. El seu recurs als ERO s'ha convertit en la seva política laboral més activa: En els últims 6 anys de bonança econòmica va destruir gairebé 15.000 ocupacions. És hora que facin gala de la seva Responsabilitat Social Corporativa i es "mullin" d'acord amb els informes en els quals asseguren mantenir la capacitat de generació de riquesa.

És hora que renunciïn a l'acomiadament i abandonin la política del mal contracte amb la qual ja empren a més subcontractats que a personal de plantilla. Volem que es comprometin amb la societat, que facin marxa enrere i que abandonin la seva voracitat econòmica; volem que torni aquella Telefònica de la dècada dels 80, capaç de generar milers de llocs de treball, amb sous dignes i jornades compatibles amb la vida familiar.

Sindicat Federal de Telefònica de la CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció