CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT exigeix la immediata posada en llibertat dels sindicalistes i activistes socials detinguts

Dimecres, 25 abril, 2012

Des de la Confederació General del Treball (CGT) hem observat en els últims dies com s'ha engegat per part del govern de l'estat espanyol i de les comunitats autònomes una campanya de detencions arbitràries de sindicalistes i activistes socials de diferents organitzacions, inclosa la nostra.

El mateix dia 29 de març es van produir una sèrie de detencions que a dia d'avui fan que dues persones a Barcelona estiguin a la presó provisional “en previsió” que poguessin participar en el 1r de Maig.

La maquinària jurídico-policial no es va detenir aquí i en el matí del 23 d'abril, en la ciutat de València, es va produir la detenció de quatre sindicalistes que van anar a declarar voluntàriament a primera hora del matí. Els militants van acudir a les dependències del cos de seguretat arran d'una denúncia contra un dels piquets informatius que va actuar en la jornada de Vaga General del 29-M per a garantir que es respectés el dret a la vaga en el Polígon Industrial del Mediterrani d'Albuixec (València).
Una vegada finalitzada la declaració, els sindicalistes es van topar amb la sorprenent decisió de la seva detenció i posada a disposició judicial.

Finalment, en el matí d'ahir s'ha produït la detenció d'una de les nostres militants en la ciutat de Barcelona. L'acusació dels mossos d'esquadra és d'incendi i danys en la Borsa de Barcelona durant la jornada de vaga del 29 de març, qüestió aquesta absolutament falsa i que intenta deslegitimar el creixement exponencial que en militants i simpatitzants aquesta adquirint la nostra Organització com referent polític i social.

Des de la CGT considerem que la repressió contra sindicalistes i activistes socials respon a una campanya de criminalització de la lluita sindical i social, a una estratègia de confusió i intoxicació cap a l'opinió publica per a ocultar i fer callar les legitimes protestes de la ciutadania contra les Retallades Socials, la Reforma Laboral i l'intent d'acabar amb els drets adquirits durant lustres per la classe treballadora i per tant exigim la immediata posada en llibertat de tots els detinguts.

I això passa amb 6 milions de persones en l'atur, mentre ens anuncien els repagaments sanitaris, destrossen l'educació pública, impedeixen als immigrants ser atesos pels serveis mèdics, ens baixen els salaris i les pensions, al mateix temps que els corruptes, lladres, defraudadores campegen a plaer després de robar milions d'euros públics, el cap de l'estat es diverteix matant elefants, el govern concedeix indults a polítics i banquers condemnats pels jutges o retalla la sanitat i educació pública sense donar la cara davant el poble i ens pugen el transport públic un 30%... tot això en un context de reculada en drets, llibertats i augment indiscriminat de la repressió.

Que no càpiga cap dubte que la CGT continuarà lluitant en els carrers i en els centres de treball contra el mal govern de la classe política i contra els atacs dels quals estem sent objecte el conjunt de la població. La nostra Organització se sent ara més reforçada que mai, ja que aquestes actuacions policials demostren la por que els dirigents polítics tenen a les legitimes protestes que generen les seves actuacions en el plànol econòmic i social.

Finalment volem manifestar públicament que la CGT seguirà buscant els suports necessaris per a realitzar la convocatòria de quantes Vagues Generals siguin necessàries fins a aconseguir derogar la Reforma Laboral, les Retallades i totes les mesures antisocials que ens ve imposant els diferents governs en una crisi dissenyada i induïda pels poderosos i gestionada per un classe política que no ens mereixem.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal
 de la CGT

Madrid a 25 d'abril de 2012