CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT FNAC: A l’atenció de La Sexta Noche, a Francisco Marhuenda, director de “La Razón” i a Ada Colau, activista pro drets humans a la PAH

Dimarts, 15 abril, 2014

A l'atenció de la Sexta Noche, a Francisco Marhuenda, director de "La Razón", Ada Colau, activista pro drets humans a la PAH

La secció sindical de CGT a FNAC a l'Estat Espanyol, amb una representació total en botigues de set delegats sindicals i un delegat en el Comitè Intercentres, vol mitjançant aquesta puntualitzar les afirmacions de Francisco Marhuenda abocades al programa "La Sexta Noche" del passat dissabte 5 d'abril. El Sr. Marhuenda utilitzava les seves suposades converses amb treballadors de FNAC per rebatre la denúncia realitzada per Ada Colau sobre les nostres condicions laborals i la dels nostres companys.

Respecte a la contractació a temps parcial al FNAC, responsable dels salaris propers als 500 euros denunciats per Ada Colau, estimem que se situa en aquests moments sobre el 60 % de la contractació total de l'empresa. L'aposta de FNAC per aquest tipus de contractació, amb punts de contacte amb els minijobs alemanys, és clara. A finals de 2011, els sindicats que componen el Comitè Intercentres ja van denunciar, en reunió amb la Direcció de l'Empresa i deixant constància en acta, pressions perquè els treballadors acceptessin reduir la seva jornada. També hem estat testimonis de la negativa de l'empresa a reingressar a companys mantenint el seu contracte a temps complet després de la finalització de la seva excedència voluntària, veient-se forçats a passar a temps parcial.

Les afirmacions realitzades per part del director de "La Razón", que donen a entendre que són els propis treballadors -als que sorprenentment tracta íntegrament com a estudiants -, els que voluntàriament desitgen aquest tipus de contractació a temps parcial, manquen, en conseqüència, de tota base objectiva i / o ben informada.

Per tal de transmetre al Sr. Marhuenda una visió veraç de la baixa qualitat de les condicions laborals a FNAC i pugui complir el seu deure d'informar la ciutadania amb exactitud i precisió, us traslladem algunes de les actuacions realitzades per la Inspecció de Treball. El 2008, Inspecció va requerir a FNAC perquè establís les mesures oportunes per tal d'eradicar actituds com ara el control obsessiu de moviments i converses de treballadors, humiliacions davant dels clients o el forçar a fer el "buit " a determinat treballador/a , després d'apreciar un procés d'assetjament moral (mobbing).

El 2010, Inspecció de Treball va requerir a FNAC perquè s'abstingués d'utilitzar de manera sistemàtica la situació d'incapacitat temporal dels treballadors com a causa d'acomiadament. FNAC al·legava, en els burofaxs d'acomiadament que enviava a casa dels treballadors malalts, que en estar de baixa el contracte de treball havia deixat de ser rendible. Segons l'inspector actuant, en assenyalar per escrit la situació de baixa del treballador com la causa dels acomiadaments, el que FNAC feia en realitat era advertir a la resta dels seus treballadors "sans" que no eren aliens a aquesta situació i que la malaltia i la baixa laboral podien conduir de la mateixa manera a l'acomiadament. Inspecció va concloure que aquesta actuació xoca frontalment amb una adequada política de seguretat i salut laboral, amb l'Estatut dels Treballadors, amb la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, així com amb el dret fonamental consagrat en la Constitució Espanyola a la integritat física i moral (article 15).

Inspecció de Treball també va practicar el 2010 acta d'infracció contra FNAC per incompliment del dret al descans mínim setmanal establert en l'Estatut dels Treballadors.

En l'últim any, FNAC ha rebaixat les ja penoses condicions salarials dels seus treballadors aprofitant la Reforma Laboral del PP i mitjançant dues modificacions substancials de les condicions de treball, i això malgrat trobar-se en una situació econòmica de beneficis.

Aquesta representació té suport documental que sustenten les afirmacions aquí exposades. Lamentem que el Sr. Marhuenda realitzi, en la seva tasca de periodista i sigui quina sigui la seva inclinació política i / o ideològica, afirmacions totalment improvisades i realitzades des de la més absoluta desinformació.

Atentament,
 
Ferran Moltó, Secretari General de la Secció Sindical de CGT a FNAC

Barcelona, a 11 abril 2014

Més informació:

- TWITTER CGT FNAC ILLA

- TWITTER CGT FNAC

- FACEBOOK CGT FNAC EL TRIANGLE

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció