CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Gearbox: l’article 127, el canvi de nom a SEAT- Components, treball en festius, la calor i ETT

Dimarts, 26 març, 2013

«En una època d'engany universal, dir la veritat és un acte revolucionari». George Orwell

AMB ORGULL SINDICAL

Ja vam avisar en el seu moment de les perles que contenia la redacció de l'actual Conveni, les quals aniríem patint segons fossin aplicant: pauses, retribució variable segons resultats operatius, avaluació del rendiment personal, nou sistema de classificació professional, etc. Encara que el Conveni, en la seva generalitat, ens semblava una merda, des de CGT vam entendre la seva legalitat, excepte pel que fa a l'article 127.

QUÈ DIU EL ARTICLE 127?

Crea noves modalitats de compensació de les hores acumulades en positiu pel treballador. Mantenint un romanent de 80 hores, el treballador pot canviar l'import de la resta d'hores acumulades, (sense límit), per compra de cotxe, cancel · lació de préstec, o reducció del temps de treball previ a la jubilació.

PER QUÈ ESTÀ CGT A CONTRA L'ART. 127?

Mirin vostès .... si és que ..... ens dóna fins tristesa haver de explicar pel evident que és. Amb aquest article, el que es produeix és que es trenca el sostre de les hores extres que podem fer a l'any. La legalitat és que podem fer 80 hores extres anualment. Si aquest hagués estat el cas, des de CGT no haguéssim denunciat. Històricament, TOTS els sindicats ens hem posicionat en contra de les hores extres, ja que per a l'empresari, li surt més barat que contractar desocupats. L'aplicació de l'article 127, implica que si són canviades una gran quantitat d'hores acumulades, no es contractarà a ningú, i fins i tot que es pugui reduir la plantilla actual.

SITUACIÓ ACTUAL

El 9 de juliol del 2012, SEAT, va paralitzar l'aplicació de l'article 127, per la denúncia de CGT. El 19 d'octubre del 2012, es va publicar al BOE, l'actual redactat del Conveni, signat per UGT i CCOO. Aquest fet, és el que ha fet deduir als signants del Conveni, que es donava conformitat a l'article 127, tot i que la demanda de CGT segueix el seu curs. Per si de cas, SEAT ha colat una clàusula que diu textualment:
Aquí queda això. A bon entenedor .......

VALORACIÓ DE CGT

Quina part del "manual del bon sindicalista" s'ha modificat, perquè ara siguin els sindicats els que potenciïn la realització i venda indiscriminada d'hores extres?

"EN EL CAS QUE La persona JUDICIALMENT L'ANUL · LACIÓ DE L'ART. 127 del XVIII CONVENI COL · LECTIU DE SEAT, L'EMPRESA NO ES FA RESPONSABLE DELS EVENTUALS DANYS O PERJUDICIS QUE, SI, poguessin desprendre DE LA POSSIBLE REGULARITZACIÓ DE LA SITUACIÓ. "
Quin interès tenen els altres sindicats per pressionar des de juliol del 2012 a SEAT per reactivar l'article 127 sense esperar la resolució judicial?

En fi. El temps posa a cadascú al seu lloc, i donarà o traurà la raó. Però la nostra línia és, i seguirà sent la mateixa, evitant l'actuació sindical d'altres, que exerceixen de mamporrerosde l'empresa esperant amb això que els deixin endollar als seus familiars.

Sols, millor que mal acompanyats, però amb orgull. Som la CGT.

ESTÀ CGT CONTRA EL TREBALL EN FESTIU?

CGT lluita per les condicions laborals, el salari just, l'estabilitat en l'ocupació, la transparència sindical, al marge d'una concepció social més igualitària.

Alguna cosa malament es deu fer quan hem de venir a treballar festius i vendre hores, per complementar el salari.

Dit això, hem de dir també, que mentre es gaudeixi el dia treballat en festiu en els quatre mesos posteriors, no figuren les hores com a extra, ni considerem que es destrueixi ocupació. És, en definitiva, una mesura de flexibilitat assumible que pot beneficiar a les dues parts, empresa i treballador.

DEIXEM DE SER GEARBOX

Direcció, ha informat a la representació social, que canvien el nom. Amb el que passarem a denominar-nos = SEAT-Components. Quin serà el cost del canvi d'imatge corporativa? Logos, roba, cartells ....

PLE DEL COMITÈ

En el Ple, hem traslladat a la resta de sindicats una sèrie de propostes a destacar:

- Sobre la calor que ve -

Inspecció de Treball i Seguretat Social, insta l'empresa a adoptar mesures correctores, i negociar amb la representació social, l'introduir descansos addicionals amb vista a reduir el disconformitat tèrmic. S'han de dur a terme revisions dels sistemes de climatització i ventilació existents, que han de garantir el funcionament òptim.

L'empresa al · lega que per causes econòmiques, no pot comprar una nova màquina de fred.

Pel que hem proposat al ple la necessitat que en cas que persisteixi l'
problema, realitzar accions conjuntes com ara aturades de 10 minuts cada hora.

- Sobre ETT -
Hem sol · licitat a la resta de Sindicats, informació sobre la reunió secreta que van tenir amb l'empresa sobre ETT. Informació que tampoc han donat a la Plantilla.

Hem fet constatar, que la Comissió de Seguiment a SEAT, no ha fet la seva feina, al haver una Sentència que declara nul un acomiadament per ETT. Acomiadament que és improcedent per Frau de Llei, i nul per estar la treballadora embarassada.

Des de CGT, hem informat i donat còpia de la demanda de Conflicte Col · lectiu per aplicació incorrecta de normativa laboral. En aquesta demanda, es recullen totes les irregularitats que sobre contractació ETT, incompliments del Conveni, requeriments d´Inspecció, i sentències fermes, considerem que incorre l'empresa sobre ETT i altres.

Des de CGT, entenem doncs, que no s'hauria de "fiscalitzar" ni negociar amb l'Empresa acords sobre ETT, ja que no és justificable negociar el que sens dubte, és il · legal.

Prat de Llobregat, a 19 de març del 2013.

Secció Sindical Gearbox del Prat (Grup SEAT)

Més informació:

- WEB CGT GEARBOX: www.cgtbarcelona.org/cgtgearbox

- FACEBOOK CGT GEARBOX: http://www.facebook.com/cgtgearbox

- TWITTER CGT GEARXOX: https://twitter.com/Cgtgearbox

- YOUTUBE CGT GEARBOX: http://www.youtube.com/user/cgtgearbox

E-MAIL: cgtgearbox@yahoo.es

Full informatiu:

Libre expresión març 2013: