CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT guanya la demanda per haver estat exclosa de la taula de negociació del Pla industrial de Nissan

Diumenge, 13 febrer, 2011

El passat 25 de febrer de 2009, els sindicats CCOO, UGT i SIGEN-USOC, van signar l'acord denominat de Pla Industrial. Totes les parts signants d'aquest acord, van decidir que la CGT no fora partícep de les negociacions que seguidament es portarien a terme, fet que denunciàvem reunió després de reunió, fins i tot en alguna d'elles arribem a presentar-nos espontàniament i sempre se'ns va ser impedida l'entrada.

Aquest sindicat sempre ha estat transparent, a l'explicar les coses i possiblement aquest va ser el veritable motiu pel qual els signants d'aquest acord no volien que estiguéssim presents. Una vegada més tornem a dir que aquesta taula sols va servir per a acomiadar als treballadors, tal com també es reconeix en la sentència “… la finalitat immediata era ajustar l'estructura de la plantilla, ajustant-la a la producció i a la càrrega de treball.”

I per que volíem estar en aquesta taula, si solament servia per a acomiadar treballadors? Precisament per a intentar evitar això, per a intentar denunciar allò que ja denunciàvem des de fora de la taula. NO SOBRA NINGÚ.

El temps ha demostrat que aquella reestructuració de plantilla que van signar, era totalment innecesàría. El temps ha demostrat que tots els treballadors érem necessaris. L'ERO va autoritzar l'acomiadament de 698 treballadors. A dia d'avui, l'empresa ha recuperat a 450 persones i realitzarà un nou ingrés de 370 més, aproximadament. Tindrem en plantilla més treballadors de “nou ingrés” que companys van ser acomiadats, això si, tots temporals.

El passat 26 de gener de 2011 va tenir lloc el judici contra l'empresa sobre tutela de drets fonamentals. La sentència de la demanda és la següent:

1. Declaro que la conducta empresarial d'excloure al sindicat CGT de les reunions de la Taula de seguiment del Pla Industrial, vulnera el dret fonamental d'aquell a la llibertat sindical.

2. Ordeno a l'empresa demandada a cessar immediatament l'esmentat comportament antisindical, convocant al sindicat CGT a les reunions de la Taula de seguiment del Pla Industrial, proporcionant-li la mateixa informació, pel mateix conducte i simultàniament a la resta de sindicats.

3. Condemno a l'empresa a pagar a l'entitat actora una indemnització de 3000 euros pels danys i perjudicis causats.

Encara que aquesta sentència ens hagi donat la raó, el dany que es va realitzar en aquesta taula és irreparable, seguim insistint que els treballadors van ser acomiadats, sense motiu. I aquesta taula sols va servir per a mercadejar amb els persones que van ser acomiadades, sucumbint una vegada més a la viluntat de l'empresa, això si, realitzant entre tots una veritable neteja de treballadors.

Secció Sindical CGT Nissan