CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT guanya les eleccions sindicals a AENA-Aeroport de Reus

Divendres, 15 maig, 2015

CGT ha estat el sindicat més votat a les eleccions sindicals 2015 d'AENA-Aeroport de Reus realitzades aquest 13 de maig de 2015, aconseguint prop del 40% dels vots emesos i 2 delegades d'un total de 5 que té el comitè d'empresa. La UGT perd la meitat dels vots aconseguits en les eleccions sindicals de 2011 però manté 2 delegats, i CCOO segueix mantenint el delegat que tenia.

Al juny 2011 vam passar a ser Aena Aeropuertos, S.A. i va coincidir amb la constitució de la secció sindical a l’aeroport de Reus i la consecució del primer membre de CGT al Comité, d'un total de 5. Han estat quatre anys d'un comitè d'empresa amb majoria absoluta d'UGT (3 delegats UGT, 1 CGT, 1 CCOO) caracteritzat per un funcionament molt pobre, secretista, amb molt poca activitat i sense facilitar la participació d'altres sindicats i encara menys de la plantilla, a la qual no se l'ha informat pràcticament de res ni consultat.

Des de fa 2 anys, d'abril 2013 fins ara, hem patit a AENA una pèrdua de contractació directa suposant una important reducció de la plantilla. Ara ja tenim el 49% del valor actual de l’empresa en mans privades, des del febrer 2015, i s'ha continuat precaritzant la situació dels treballadors i externalitzant serveis. Si Aena és un Servei públic que dóna beneficis… per què calia privatitzar-la?

Des de CGT volem destacar l’alt índex de participació a aquestes eleccions sindicals, el 93% del cens de treballadors i treballadores, i com no, agraïr la confiança depositada en nosaltres al ser la llista més votada.

Des de CGT treballarem per aconseguir un comitè d'empresa més participatiu i transparent, obert a les necessitats i la participació de la plantilla i amb la defensa dels seus drets com a bandera, un comitè que aposti veritablement per lluitar contra la precarietat i contra la privatització del servei públic aeroportuari, i que treballi en tots els fronts per evitar que l'aeroport de Reus segueixi perdent vols, serveis i nivell.

Secció Sindical CGT AENA - Aeroport de Reus
Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

>>> En el següent enllaç podeu veure els resultats de les eleccions sindicals en tots en centres d'AENA i ENAIRE on es presentava la CGT:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Pq-8URpgNW7uJCMsG4MT1k0lg2Uje6G3sbrS3aRXZwo/pubhtml?gid=1358634879&single=true

>>> En aquest enllaç podeu veure els resultats globals de les eleccions sindicals en tots en centres d'AENA i ENAIRE
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Pq-8URpgNW7uJCMsG4MT1k0lg2Uje6G3sbrS3aRXZwo/pubhtml?gid=1528392256&single=true

Més informació:

- TWITTER CGT AENA