CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT ha convocat una vaga intermitent de conductors de la companyia d’autobusos Hispano Igualadina per als mesos de desembre i gener

Dissabte, 8 desembre, 2007

Els conductors de la Hispano Igualadina tornen a convocar vaga

Els sindicats UGT i CGT han convocat una vaga intermitent de conductors de la companyia d'autobusos Hispano Igualadina per als mesos de desembre i gener. La vaga afectarà les línies de transport de viatgers que van del Bruc a Martorell, a Barcelona i a la Universitat Autònoma passant per Collbató i Esparreguera, i també les línies de Barcelona a Igualada...

... Els dies previstos per a la vaga són el 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre i el 9, 11, 14, 18, 21, 25 i 28 de gener.

El mes d'octubre passat ja es va convocar una vaga de conductors de la Igualadina en protesta per l'incompliment, per part de l'empresa, de la normativa de descansos i temps de conducció, la baixa remuneració de les jornades partides i la falta d'una planificació de serveis, festius i vacances. Aleshores la vaga va quedar desconvocada després que l'empresa i els sindicats, amb la mediació de la Generalitat, arribessin a uns acords que s'havien d'aplicar progressivament, amb el dia 30 de novembre com a termini màxim. Ara, els treballadors consideren que s'ha superat el temps pactat i l'empresa no ha complert els acords.

del web vilaweb.cat


Nota de la Redacció de la Web de la CGT de Catalunya:

La CGT de Catalunya ha convocat, conjuntament amb la UGT, per als mesos de desembre i gener una vaga de 13 dies a l'empresa Hispano-Igualadina per haver incomplert l'acord a què van arribar el passat 9 d'octubre, i que va permetre desconvocar una vaga prevista per pocs dies més tard a les principals línies de la companyia. Les aturades es faran els dies 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre de 2007; i 9, 11, 14, 18, 21, 25 i 28 de gener de 2008.

En la reunió de mediació a la Generalitat, la pròpia direcció de l'empresa va fixar-se el dia 30 de novembre com a data límit per al compliment dels punts centrals de l'acord, compromís que ha incomplert :

- L'empresa havia de presentar un quadrant de serveis, de festius anuals i de vacances. No ho ha fet.
- L'empresa es va comprometre a complir la normativa sobre els descansos i dels temps de conducció. Continua sense respectar-la.
- A més, l'empresa no remunera les jornades partides.

En el document signat hi havia d'altres qüestions pactades, que l'empresa tampoc ha complert, i que són les següents:

- La direcció no respecta l'acord sobre festes anuals i retribució de festius.
- La direcció es va comprometre a lliurar els partes mensuals per a la comprovació de les nòmines, però finalment ha presentat una documentació incompleta.

La CGT de Catalunya i la UGT, han convocat novament una vaga que afectarà el servei d'autobusos a les principals línies -que transporten més del 80% del passatge de la companyias.

Les línies afectades són:

- Línia Igualada - Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
- Línies urbanes d'Esparreguera i Martorell.
- Línia Barcelona - Vilafranca del Penedès.
- Línia Barcelona - aeroport de Reus.
- Línia Barcelona - Igualada.
- Línia Barcelona - Esparraguera.