CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT ha convocat vaga a Clariant d’El Prat de Llobregat els dies 22, 23 i 24 de maig

Dimecres, 23 maig, 2007

El 22 de maig a les 6:00 del matí es va iniciar la vaga en la factoria de Clariant d'El Prat de Llobregat. Fa dues setmanes el comitè d'empresa va anunciar a la Direcció de Clariant la seva intenció de convocar una vaga pels acomiadaments de dos treballadors de la planta (un ex delegat de personal i un afiliat a la CGT), aquesta ha fet l'impossible per desmantellar aquesta convocatòria i intentant minvar els ànims dels treballadors donant festa a la plantilla per als dies en els que estava convocada la vaga, etc.

Una vegada esgotats tots els recursos per part de l'empresa de desmantellar aquesta vaga i utilitzant tot tipus de estratagies, el dia 22 de maig del 2007, s'ha fet efectiva la vaga.

Sobre les 8:00 del matí, en presència de la policia local del Prat i els Mossos d´Esquadra, anaven arribant els tècnics administratius, desvinculats de la vaga per compte propi i anaven accedint a les instàncies fabrils sense cap tipus de problema, entre els xiulets i els aplaudiments irònics dels manifestants, fins que va arrivar la Sra. Dolors Binyoles, responsable de Seguretat i Higiene de l'empresa, que al seu pas per on estaven situats els manifestants va atropellar a un d'ells sense que després de ser advertida de l'ocorregut es parés, donant-se a la fugida i ometent d'aquesta manera el deure auxili, amb l'afegit i donant-se la casualitat que va atropellar a un dels acomiadats, Manuel Fernández, al que ràpidament es va atendre.

El treballador va sofrir l'aixafada del seu peu dret i a això de les 12:00 hores va ser donat d'alta de l'hospital reincorporant-se altra vegada a la vaga, a l'espera de l'atestat de la policia per a efectuar la demanda corresponent per l'atropellament i l'omissió d'auxili.

El comitè de vaga es va reunir després d'aquest fet amb la Direcció de Clariant i aquesta va oferir als acomiadats més diners, al que tant acomiadats com comitè es van negar rotundament, reiterant altra vegada la readmissió dels acomiadats incondicionalment, comunicant a l'empresa que la vaga prosseguiria per als dies previstos, 22, 23 i 24 de maig.