CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la Direcció General de Tràfic al considerar injusta una sanció de 10 mesos de suspensió d’ocupació i sou imposada a un company de Lleida

Divendres, 6 juny, 2008

La Confederació General de Treball (CGT) ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la Direcció general de Tràfic al considerar injusta una sanció de 10 mesos de suspensió d'ocupació i sou imposada a un empleat de la Prefectura de Tràfic a Lleida. L'advocada que duu el recurs de Luis Antonio García va explicar que “les sancions imposades –al treballador– no es corresponen amb els fets que se li imputen. A més, és un abús imposar onze sancions en menys d'un any i mig”.

Segons va explicar l'empleat, Luis Antonio García, els fets es remunten a 2004, quan en la seva qualitat de secretari sindical del sindicat CGT en la Prefectura Provincial de Tràfic de Lleida va presentar un escrit a la DGT en el qual plantejava reivindicacions per als treballadors, incompliments de la llei de prevenció de riscos i suggeriments de millores.

García afirma que després d'aquestes denúncies la seva situació professional va empitjorar i la càrrega de treball va augmentar. Al setembre de 2005 va agafar una baixa de tres mesos per estrès laboral, però al tornar al treball la situació seguia sent la mateixa. Entrat ja l'any 2006, afirma García, la situació es va convertir en una “persecució administrativa”. Al juny d'aquest any, dos inspectors de Madrid es van entrevistar amb ell. El cas es va arxivar temporalment, però mesos després, afirma el treballador, la situació laboral es va deteriorar i se li va obrir un expedient disciplinari per “conductes presumptament irregulars” i per “incomplir ordres de les seves superiors”, fets que, segons explica, no es corresponen amb la realitat.

La sanció arriba al setembre de 2007 amb una suspensió de deu mesos d'ocupació i sou, una mesura que la CGT s'ha vingut a qualificar com “un procés intern de repressió”. El procés judicial es va iniciar arran de la sanció imposada a García. D'aquesta manera, el passat 6 de maig es va presentar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “per una sanció que l'administració ha imposat, al nostre parer, de forma injusta”.

Des del sindicat creuen que “l'administració imposa la llei, però ella mateixa no la compleix”. Així mateix, van expressar la seva opinió que s'ha criminalitzat al treballador per denunciar l'incompliment de la llei de prevenció de riscos.

Font: La Mañana de Lleida