CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT i ACTUB convoquen set dies de vaga total en els autobusos de Barcelona

Dimarts, 4 desembre, 2007

Complint amb l'acord pres per l'assemblea de conductors/es celebrada a Plaça Universitat el dia 21, el Comitè de Descansos ja ha hagut de convocar la vaga de Nadal, per als dies 21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3 i 4 de Gener, des de les 00.00 a les 24.00 hores. Com dèiem en l'últim comunicat, la radicalitat de la Direcció de l'empresa ha accelerat els esdeveniments.

CONVOCATÒRIA DE VAGA

Des del Comitè de Descansos, després de veure la fulla repartida per CCOO en la qual deien que se sumaven a la pròxima vaga, ens hem posat en contacte amb ells perquè ens facilitessin els noms dels companys que els havien de representar en el Comitè de Vaga. Des de CCOO s'ha demanat al Comitè de Descansos que retiréssim les condicions que vam marcar inicialment, us les recordem:
- Ha de ser conductor
- Ha de renunciar a l'alliberament sindical en dissabtes o diumenges.
- Els membres del comitè de Vaga han d'aportar els diners que no se li descompti per la vaga al Comitè de Descansos per a cobrir les despeses que es puguin generar.

La contestació de Comitè de Descansos ha estat que les condicions són aquestes i no es canvien. No volem un fals rentat d'imatge de sindicalistes, com els de CCOO, que ni van donar suport a l'aturada del 21-N, ni van creure que la plantilla de conductors anava a lluitar pels dos dies de descansos setmanals. O es mullen i curren com tots o res. El Comitè de Descansos, al marge de sigles sindicals té molt clar que mentre la unitat dels que van a treballar (conductors i conductores de TB) es mantingui, els interessos de quatre alliberats sindicals no ens importen gens.


La vaga ha estat convocada per als dies 21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3 i 4 de Gener, des de les 00.00 a les 24.00 hores.
La intenció del Comitè de Vaga serà convocar una Assemblea general el primer dia de vaga, amb les seves respectives mobilitzacions. La gent de Barcelona ens veurà en els carrers reclamant els dos dies de descans setmanals.

REUNIÓ AMB L'EMPRESA

La reunió d'avui amb l'empresa ha estat molt curta, l'empresa després de tornar a posar en qüestió la presència d'Ortiz, delegat del SIT que dóna suport el Comitè de Descansos, ha exigit la retirada de la convocatòria de vaga, ja que amb aquesta mesura de pressió no es reuneixen amb ningú i tot seguit ha donat per finalitzada la reunió.

Des del Comitè de Descansos volem manifestar que en tot moment s'ha buscat una solució dialogada al conflicte existent i que ha estat exclusivament la posició irresponsable d'uns directius que viuen de puta mare mentre els conductors/es ens seguim fastiguejats setmana rera setmana el que finalment ens ha dut a l'instant en el qual ens trobem, pel que des d'aquest moment li demanem a la plantilla que us aneu preparant per a una lluita que es preveu dura donada la catadura de la nova Direcció.

La vaga començarà el pròxim dia 21 de desembre a les zero hores i ha de començar amb la contundència que vam demostrar el 21 de novembre. Els conductors/es ja ho hem demostrat altres vegades i sabem sobrepassar als sindicats que ens intenten confondre o parar, com ara s'intenta des de la Direcció del SIT o des de l'ambigüitat de CCOO i UGT. Solament cal recordar la lluita dels tretze caps de setmana on després de posar "els ous en l'edifici" tots els sindicats van haver de pujar-se al carro, alguns molt a pesar seu. Ara si cal tornar a l'edifici tornarem, o a negociar o a pressionar (amb més ous si fa falta).

Finalment, des d'aquesta fulla volem fer esment a la resta de col·lectius de TB que no estan convocats, en principi, a aquesta mobilització, als quals els volem demanar el seu suport solidari perquè estem segurs que del que aconseguim els conductors/res amb aquesta lluita, més aviat que tard se'ls traslladarà també a ells.

http://comitedescansos.blogspot.com

http://www.cgtbus.com