CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT i altres sindicats del Banc Sabadell convoquen concentracions de protesta contra la política salarial de la empresa

Dijous, 5 juny, 2008

Ens cremen en el treball.
Ens congelen el salari

Ens corresponen dos quarts de paga més de beneficis per aplicació de l’article 18 del Conveni Col·lectiu de Banca (CCB) pels magnífics resultats obtinguts entre tots durant l’any 2007.

No obstant això, aquest augment salarial només serà efectiu per a una part de la plantilla perquè el Director General ens ha comunicat que S’ABSORBIRÀ AQUEST INCREMENT PER RESPECTAR EL SAA aplicat el mes de febrer. Així donen a entendre que amb la sola menció del SAA, eina creada per l’empresa, justifica qualsevol política salarial que decideixen aplicar. També ens comenta que no és possible que la plantilla tingui càrrega laboral o mental excessiva perquè tenen una altra eina, lADM, que, com el SAA, els informa que estem «a meravella»

La Direcció General té el SAA i l’ADM, nosaltres 4.300 signatures protestant per una política retributiva que ens porta a perdre poder adquisitiu i una queixa unànime des de tots els punts del territori i des de tots el nivells i funcions, per l’excessiva càrrega mental que patim i que genera un altíssim percentatge de baixes laborals.

Ens informen que l’increment mig salarial de la plantilla ha estat del 6,44%, probablement el salari de l’alta direcció incrementa força la mitjana. De totes maneres quan van aplicar el SAA se’ns va comunicar que l’increment d’aquest any seria del 5,2% i, d’una altra banda, en la presentació dels resultats del primer trimestre van afirmar que els costos de personal creixerien per sota de la inflació. Tanmateix, certament que sabem l’increment de salari que cadascun de nosaltres hauria de tenir aquest any: 6,28% (increment del CCB, més els dos quarts de paga de l’article 18). També sabem que Banc Sabadell aplica els nivells professionals més baixos del sector i que el mes de maig quan paguin la nostra mitja paga de beneficis, trauran, als qui tinguin salari voluntari, una mitjana de 1.000 euros per empleat.

Se’n va anar el senyor Nin i va venir el senyor Guardiola, se’n va el senyor Alcalde i ve el senyor Vela. Teníem el projecte VIC i ara tenim l’ÒPTIMA. Tant se val el nom, l’objectiu prioritari és sempre el mateix: obtenir resultats reduint les condicions de la plantilla. Els gestors d’aquesta empresa semblen decidits a justificar els seus magnífics salaris a costa dels empleats. Sort en tenen de l’ADM i del SAA que els tranquil·litza la consciència. Quina sort...!!!

Considerem que aquestes eines no reflecteixen la realitat i això ho avala l’enquesta de clima laboral que fa el propi banc i el suport de quasi el 50% de la plantilla que amb la seva signatura ha donat testimoni del seu descontent. Per tant, és el nostre deure com a representants dels treballadors denunciar aquesta situació.

No acceptem que ens absorbeixin els beneficis, congelant el nostre salari, i tampoc acceptem l’excessiva càrrega laboral i mental que patim.

EL PRÒXIM DIA 5 FAREM CONCENTRACIONS DE PROTESTA CONTRA LA POLÍTICA SALARIAL I DE CÀRREGUES DE TREBALL QUE APLICA LA DIRECCIÓ DEL BANC

Maig - 2008


- Secció Sindical CGT Grup Banc Sabadell|Web de la Secció Sindical CGT Grup Banc Sabadell
- FESIBAC-CGT de Catalunya|FESIBAC-CGT de Catalunya
- FESIBAC-CGT|Web de FESIBAC-CGT

Attached documents