CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT i Ecologistes en Acció criden a mobilitzar-se contra l’energia nuclear i en solidaritat amb el poble japonès

Dimecres, 16 març, 2011

La CGT i Ecologistes en Acció manifesten la seva solidaritat amb el poble japonès i exigeixen un pla per al desmantellament progressiu de les centrals nuclears i la paralització del projecte del magatzem temporal centralitzat.

Les explosions en quatre dels reactors de la Central de Fukushima han suposat la fugida de material radioactiu que amenaça el poble japonès. Malgrat el secretisme amb el qual una vegada més es porten els assumptes nuclears, la catàstrofe és innegable


Fukushima I té un disseny de General Electric dels anys 70, idèntic al de la central burgalesa de Santa Maria de Garoña, i ha estat el primer a patir la fusió del nucli. Ja hi ha més de 200.000 persones afectades per la qual serà una de les majors catàstrofes de la història d'aquesta font energètica.

Per això una vegada més s'ha tornat a demostrar que les centrals nuclears no són segures i que els governs segueixen sense tenir cap inconvenient de sotmetre a les seves poblacions a aquest enorme risc per seguir garantint el benefici de determinades companyies elèctriques. Ha tornat a desemmascarar-que aquesta font d'energia és potencialment catastròfica , genera uns riscos inacceptables i els seus residus són un llegat inadmissible per a les generacions futures. Una vegada més, les mentides amb les que el lobby nuclear ve bombardejant a l'opinió pública espanyola, alhora que sotmet les voluntats de partits polítics han quedat al descobert. Això s'ha produït, malauradament, a costa de la salut de milers de treballadors i treballadores japonesos que estan veient perillar la seva salut i la del territori on habiten. Ara mateix els volums d'aigua i gas radioactius són molt greus.

Avui més que mai des de la CGT i Ecologistes en Acció volem manifestar la nostra repulsa per la deriva pro-nuclear d'aquest Govern propulsada pel ministre Sebastián amb el Magatzem Temporal Centralitzat al capdavant, la connivència de Mariano Rajoy i del PP que, com els seus aliats del Fòrum Nuclear pretén prorrogar per 10 anys la vida de la Central Garoña.

També volem denunciar la complicitat dels sindicats majoritaris amb les fonts energètiques brutes, enfront de les energies renovables que, a més de tenir uns riscos insignificants, generen molt més ocupació i una major distribució de la riquesa.

Per això, des de la CGT i Ecologistes en Acció fem una crida a la mobilització el 17 març 2011 a totes les ciutats on sigui possible

SOLIDARITAT AMB EL POBLE JAPONÈS,

NO A LES NUCLEARS

GAROÑA TANCAMENT JA ¡