CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT i els treballadors convoquen vaga indefinida a CTC Externalización S.L.U. a partir del 7 de maig, contra la precarietat, contra l’incompliment dels acords, contra els acomiadaments i per la readmissió dels ja acomiadats

Dimarts, 5 maig, 2015

La vaga afectarà al servei de retirada de producció i logística, així com a la recepció de materials en els magatzems generals a SAINT-GOBAIN Cristalería S.L. de l'Arboç, al Baix Penedès (Tarragona), dedicada a la fabricació de vidre pla i vidre per al sector de l'automòbil; empresa en la qual CTC Externalización S.L.U., com a subcontracta, presta els esmentats serveis.

L'Assemblea de treballadors de CTC a SAINT-GOBAIN Cristalería S.L. a l'Arboç ha decidit per unanimitat convocar una Vaga Indefinida a partir del dia 7 de maig.

No és la primera Vaga que es convoca, després dels diversos atacs i abusos patronals cap els treballadors d'aquesta empresa. De fet, és la quarta des del 2011.

Les subrogacions, concursos de creditors, intents de rebaixa de sou, acomiadaments i incompliments de tota mena en les relacions laborals són part del dur camí que han hagut de recórrer els treballadors "ara de CTC".

El maig de 2011 es va constituir l'actual Comitè de Treballadors, aleshores a l'empresa Suagiten S.L. Els salaris de misèria, contractes en frau de llei i uns llocs de treball molt precaris eren les senyes d'identitat de l'esmentada empresa. Després de molt bregar, la plantilla aconsegueix que Suagiten reconegui els contracte en frau de llei i un deute històric, entre moltes altres coses. Sembla que la situació a poc a poc va millorant, però això no dura gaire. A finals del 2012 l'empresa se'n va en orris i proposa una baixada salarial del 30%. Cal dir que la major part dels treballadors està cobrant al voltant de 900 EUR, treballant de dilluns a diumenge, matins, tardes, nits i amb contractes de fí d'obra o servei.

En aquell moment va entrar en joc OM Manutención, la qual va voler subrogar el servei i els seus treballador a baix preu. Aleshores els treballadors organitzats mitjançant l'Assemblea van decidir no admetre la rebaixa salarial i convocar Vaga Indefinida. D'aquesta manera, no només s'aconseguí que es baixessin els salaris, sinó que a més s'assolí un cert augment salarial.

Tot just arribar OM, les coses van anar a pitjor. La mala organització de l'empresa fa presentar al Comitè una rebaixa salarial de tres anys, representant un 20% en total. Davant d'aquest escenari es convoquen de nou Assemblees, tot arribant a una nova Vaga Indefinida. La idea és clara: El salari no es toca i no hi ha acomiadaments.

Amb aquesta convocatòria s'aconsegueix l'acord de no baixar el salari i fins i tot millorar la situació dels treballadors en situació més precària.

Però la mala organització persisteix i suposadament desapareixen diners de les arques d'OM. Això du a l'empresa a un concurs de creditors. Cal dir que OM va subrogar la plantilla el gener i el concurs de creditors es presenta el juliol.

Amb tot a la deriva, a l'octubre apareix CTC Externalitzación amb una carta de presentació que pretenia 6 acomiadaments. Aquest cop, l'Assemblea va llençar un missatge molt clar a CTC, ni un sol acomiadament i cap rebaixa salarial.

Després d'una llarga negociació s'aconseguí que ningú no perdés la feina i que pugéssin els sous, alhora que s'acordaven certes garanties sindicals per a assegurar la concurrència en un futur a les eleccions sindicals, de les quals l'empresa no volia ni sentir a parlar.

Des de la subrogació el novembre de 2013 fins al dia d'avui, el Comitè de Treballadors està presentant batalla a la direcció de CTC, bé sigui a les reunions amb la mateixa, bé sigui mitjançant denúncies a la Inspecció de Treball.

El mes d'abril d'enguany es registra el reavís d'eleccions sindicals, les quals CTC impugna, tot vulnerant els compromisos adquirits amb el Comitè i amb la CGT en particular. Cal assenyalar que el laude emès després de l'arbitratge dut a terme a la Inspecció de Treball va ser favorable als sindicats i, en concret als al·legats realitzats per la CGT.

El dia 20 del següent mes l'empresa acomiada dos companys per a contractar dos treballadors el dia següent mitjançant una ETT. Aquest fet fa que els treballadors en Assemblea decideixin convocar per unanimitat Vaga Indefinida a partir del dia 7 de maig, amb els següents motius i objectius: Manteniment de l'ocupació, compliment dels acords i readmissió dels companys acomiadats. En el dia d'avui es registrarà la convocatòria de vaga i en els propers dies el Departament d’Empresa i Ocupació oferirà una mediació sol·licitada pels convocants.

28 d'abril de 2015

Federació Comarcal del Baix Penedès de la CGT

Més informació:

- TWITTER CGT BAIX PENEDÈS

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció