CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT i la Coordinadora Interzones han convocat una vaga als centres educatius, per als dies 12 i 13 de setembre, els dos primers lectius a la primària i a l’ESO, i per al 19, el primer dia de classes als cicles formatius.

Dijous, 30 agost, 2012

Entrega de la convocatòria al Departament d'Empresa i Ocupació

La Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya i la Coordinadora interzones, en representació dels docents de Catalunya, han presentat aquest dimarts 10 de juliol la convocatòria legal de vaga pels dies 12, 13 i 19 de setembre (coincidint amb el primer dia lectiu d’Infantil i Primària, Secundària i FP, respectivament) i pel 26 i 27 de setembre, i posteriorment dos dies de cada setmana indefinidament.

- Vaga del primer dia lectiu

Infantil i Primària: 12 de setembre
Secundària/CFGM: 12 o 13 de setembre (en funció del calendari de cada centre)
CFGS/Adults: 19 de setembre

- Vaga Indefinida discontínua

26 i 27 de setembre
D’aquí en endavant definir les dates de les convocatòries setmanals següents prèvia valoració.

En roda de premsa, la Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya i la Coordinadora interzones ha rebutjat la nul·la voluntat negociadora del departament d’Ensenyament i pretenen fer dos dies setmanals de vaga fins que la Generalitat escolti els professors.

El principals punts que motiven la protesta són l’acomiadament del professorat interí, i tot l’empitjorament de la qualitat del servei educatiu que això suposa, en disposar de menys plantilla, la cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del salari i l’establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes.

Aquesta convocatòria s'ha realitzat d'acord amb unes enquestes fetes entre 5.000 professors, dels quals 3.600 es van posicionar, i el 55% ho va fer a favor de la vaga el primer dia de curs. Aquest calendari de mobilitzacions s'ha plantejat als altres sindicats, que no s'han sumat a la convocatòria.

Federació d'Ensenyament CGT Catalunya

http://cgtense.pangea.org/