CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT IMPUGNA A TARRAGONA LES ELECCIONS SINDICALS A RENFE-OPERADORA

Dilluns, 26 febrer, 2007

La Direcció de RENFE-Operadora ha decidit prendre partit en el procés d'eleccions sindicals que està tenint lloc, a nivell estatal, en aquesta Entitat Pública Empresarial, vulnerant la neutralitat que hauria de mantenir. Ha iniciat una campanya de discriminació contra la CGT, afavorint de forma evident a les altres opcions que concorren a les eleccions. En concret, ha lliurat a CGT, per a la realització de la campanya electoral, un nombre de paperetes inferior al que ha aportat a altres sindicats, quantitat que ni tan sols arriba a equivaler a la meitat del cens electoral, i que en primera instància era de la sisena part del cens electoral.

La Direcció de RENFE-Operadora afegix d'aquesta manera a la seva dolenta gestió empresarial, una pràctica discriminatòria impròpia d'uns gestors públics que haurien d'esforçar-se per mantenir-se dintre de la legalitat. No obstant això, han optat per la vulneració de la llibertat sindical i del dret de participació col·lectiva dels treballadors.

En els 26 anys que CGT duu formant part del Comitè General d'Empresa de RENFE, mai havíem vist una situació de discriminació tan evident, ni tan sols en els primers anys, a pesar dels intents permanents de la Direcció d'atacar a la CGT juntament amb una obstinació clara d'afavorir a opcions sindicals més dòcils. Enfront d'aquesta actuació absolutament impròpia, que pretén posar traves a la nostra participació en la campanya electoral, hem presentat Impugnacions al procés electoral en la província de Tarragona, i anem a actuar sindical i judicialment contra les arbitrarietats que estan tenint lloc en el procés electoral, fins que es donin les condicions objectives necessàries perquè el procés es desenvolupi conforme a la llei.

Possiblement sigui l'origen sindical de diversos membres de la Direcció de RENFE-Operadora el que els duu a prendre partit i actuar de forma tan poc neutral; tal vegada aquest mateix origen polític expliqui la ineficiència de la seva gestió. Des de CGT no cessarem en l'obstinació de defensar un ferrocarril públic, social, segur i sostenible, i seguirem denunciant a l'opinió publica i als usuaris del ferrocarril totes les situacions que puguin repercutir en detriment de la qualitat i seguretat d'aquest transport.

Sindicat Federal Ferroviari-CGT
Secció Sindical de Tarragona

22 de febrer de 2007.