CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT informa que els treballadors es tanquen a Esteban Ikeda

Divendres, 23 gener, 2009

Des de CGT volem mostrar el nostre rebuig al tancament de l'empresa Esteban Ikeda del Prat de Llobregat, amb una plantilla de 260 treballadors i dedicada a la fabricació de seients per a diferents models de l'empresa Nissan. Aquesta empresa fins al dia d'ahir es trobava amb una suspensió temporal dels contractes per les baixades de producció en la Nissan, exceptuant als treballadors majors de 53 anys.


Per a CGT l'actuació de l'empresa de decretar un tancament, comunicant-lo al Comitè d'Empresa de paraula i sense donar cap tipus de documentació al·legant “que són molts papers”, ens deixa en una situació d'indefensió jurídica, i demostra que a l'empresa pertanyent a la multinacional nord-americana Johnson Controls li importa molt poc seguir les lleres que marca la legislació.

La CGT exigim a la Conselleria de Treball que obligui a l'obertura de la fabrica, amb la plantilla actual, ja que aquesta empresa durant molts anys ha obtingut suculents beneficis, i tenim motius per a pensar que les pretensions de l'empresa són continuar produint seients per a la Nissan, potser des de dintre de la pròpia Nissan o bé des d'una altra nau industrial però eliminant a la plantilla actual i contractant altres treballadors amb salaris i condicions de treball mes precaris.

La CGT veiem un paral·lelisme en la forma d'actuar d'Esteban Ikeda amb el que va succeir amb l'empresa SAS, que després de provocar el tancament en la seva fàbrica d'Abrera, va seguir produint dintre de les instal·lacions de Seat a Martorell però amb una plantilla diferent, ja que l'administració va romandre passiva, en lloc de forçar a l'empresa a recol·locar a la plantilla. Per a la CGT el que es produirà és una deslocalització però a un lloc molt proper, o és que els cotxes Nissan van a sortir de la cadena de muntatge sense seients?.

CGT exigim claredat i que es posin damunt de la taula els plans de futur, i si la pretensió de l'empresa és reubicar la producció en un altre lloc diferent a l'actual, l'administració ha de forçar que es recol·loqui a la plantilla actual amb les condicions laborals que tenen en aquest moment.

CGT mantindrem el tancament i l'ocupació en l'empresa i anem a lluitar per mantenir el lloc de treball i unes condicions laborals dignes.

Secció Sindical CGT Esteban Ikeda


Concentració davant Esteban Ikeda el 28 de gener

A TOTA L'ORGANITZACIÓ

Companys i companyes: Us informem que el dimecres 28 de gener a les 12:30 convoquem a tots els delegats, delegades i a tota l'afiliació que hi pugui assistir de la Federació Comarcal del Baix Llobregat i de la resta de Catalunya, a l'estació de RENFE del Prat, per a anar en bloc a l'hora abans citada per la població del Prat fins a la Fàbrica d'Esteban Ikeda, i mostrar com organització el nostre suport i solidaritat als companys que estan en lluita pel seu lloc de treball.

Des d'aquesta federació comarcal demanem a la resta de delegats, delegades de l'organització la seva solidaritat i participació en aquest acte.

PEL REPARTIMENT DEL TREBALL I LA RIQUESA DEFENSEM ELS LLOCS DE TREBALL

POSEM FRE AL TERRORISME ECONÒMIC DEL CAPITAL

Federació Comarcal Baix Llobregat CGT


Comunicat de la CGT de Catalunya

A TOTES LES FEDERACIONS I SINDICATS: PAREM L'AGRESSIÓ ALS/LES TREBALLADORS/ES D'ESTEBAN IKEDA

La Direcció de l'empresa de components d'automoció Esteban Ikeda ha comunicat al Comitè d'Empresa que tancarà la factoria del Prat de Llobregat, tot just dos mesos d'acabar l'ERO que l'empresa va presentar al gener. Ara l'empresa sol·licita el tancament i ha demanat directament al jutge la liquidació, que comportarà la venda dels seus actius i la destrucció de 260 ocupacions.

El tancament presentat per l'empresa, està en mans de l'Administració i del Departament de Treball, mentrestant, els treballadors/es s'han tancat en la factoria per a evitar que es desmuntin les màquines i d'aquesta forma oposar-se a l'agressió que l'empresa proveïdora de NISSAN pretén executar.

Davant la gravetat de la situació la CGT manifestem:

• Considerem un fet greu el tancament d'Esteban Ikeda produït per la política de l'empresa Nissan.

• Exigim a l'Administració que no accepti el tancament de l'empresa, ja que es crearia un precedent, negatiu i injust per als treballadors de tota Catalunya.

• Fem una crida a tots els afiliats i treballadors de Catalunya perquè siguem solidaris i actuem amb el suport mutu que els companys necessiten en aquests moments, participant en les mobilitzacions que es convoquin i divulgant les convocatòries.

SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS D'ESTEBAN IKEDA

SI ENS TOQUEN A UN ENS TOQUEN A TOTS

Salut i Anarcosindicalisme

SP de CGT-Catalunya

Barcelona 22 de gener de 2009