CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT informa que torna a obrir-se el CAM de Correos de la Zona Franca, tancat per la Inspecció de Treball des del passat dia 8

Dijous, 15 gener, 2009

CGT valorem positivament que es donin les condicions ideals de temperatura per a treballar en el CAM, encara que continuem exigint que lliurin als treballadors la roba adequada com demana la Inspecció de Treball. També considerem que s'ha de realitzar una nova medició de temperatures dintre de dos dies quan el centre hagi reiniciat l'activitat real que en el mateix es realitza, ja que les temperatures d'avui, han estat les que han estat, per que el local s'estava escalfant des d'ahir sense parar.

Exigim que es mantinguin aquestes temperatures quan s'obrin les zones de càrrega i descàrrega. CGT avisem que les 16 màquines de calor són llogades amb el consegüent risc que puguin ser retirades en quan l'empresa consideri que ja no són necessàries. CGT avisem que igual que a l'hivern les temperatures són properes als 0 graus, a l'estiu s'arriba a temperatures de 40- 43 graus en l'interior de la nau, ja que les parets i el sostre són de xapa, podent-se repetir el tancament del centre en cas que no es busqui una solució definitiva tant per a l'hivern com per a l'estiu.

CGT considerem que és una vergonya que s'hagi produït un perjudici als clients de Correos, amb retards en els seus enviaments de fins a 6 dies no havent pres mesures logístiques fins al 5è dia després del tancament. En el CAM es mouen uns 60.000 paquets al dia i uns 2.000.000 d'enviaments diaris, tipus revistes, de grans clients.

CGT considerem lamentable el poc respecte per a la salut i seguretat dels treballadors per part de Correos, que a pesar de diverses multes i requeriments d'Inspecció, no pren mesures per a corregir els problemes que sorgeixen en un centre obert i amb activitat des d'agost de 1998 i que ja va tenir problemes de fred en el primer hivern en 1999.

Avui dijous al matí hi ha una reunió a Inspecció de Treball, on l'empresa haurà d'explicar a l'Inspector i als sindicats les mesures preses. CGT considerem que, Manel Rei, Director i màxim responsable de Correos a Catalunya, ha de ser cessat immediatament, ja que ha demostrat tenir nul·la sensibilitat davant un problema, on deuria haver prevalgut el seu interès per la salut i seguretat dels treballadors, no ha tingut capacitat de resoldre un problema que s'arrossega des de l'any 1998. Ha donat ordres verbals que ni tan sols a tingut la valentia de fer per escrit assumint el que ordenava i que sàvia que contravenia la legislació vigent, actuant amb un estil caciquil digne del segle XIX.

CGT valorem molt positivament l'actitud de l'Inspector Francisco Castillo, que en tot moment ha mantingut la postura de defensar el compliment de la legislació i la salut dels treballadors.

CGT Barcelona