CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Informàtica denunciem a l’empresa ’Premium Intership’ que traficava amb treball no remunerat

Dimarts, 4 abril, 2017

Divendres passat 24 de Març, un afiliat ens va fer arribar escandalitzat una pàgina web on s'oferia treball no remunerat o per quantitats simbòliques de l'ordre de 200 o 300€. Segons vam poder esbrinar després, les jornades en client es quantificaven entre 5-6 hores diàries. Aquesta empresa es diu 'Premium Intership'. http://premiuminternship.com/

El mètode era el següent: es captava a estrangers que parlessin anglès, als quals se'ls ofereix allotjament en una de les 'més boniques ciutats del sud d'Europa, Barcelona'. S'afegien 'Weekend activities' per gaudir de l'estada, la sangria i la nit suposem.

En les ofertes teníem una mica de tot, des de desenvolupament d'aplicacions web, a departaments de màrqueting, traductor o treball d'hostaleria. Una vegada tinguessis la sort de ser contractat a 0€, havies de pagar 350€ a Premium Intership per les gestions. Bé, doncs el següent dilluns vam procedir a denunciar davant Inspecció de treball aquest comportament que no només infringeix normes laborals espanyoles sinó que creiem té indicis d'estafa.

Segons la normativa, no hi ha contracte de treball sota l'estatut dels treballadors ni mercantil autònom que permeti aquesta explotació. Únicament un conveni amb universitats podria oferir un paraigües, segons les condicions indicades en el Reial decret 592/2014 que el seguiment formatiu ha de complir 7 punts i un itinerari formatiu concret, juntament amb el necessari seguiment per part d'instructors. No serveix un paperot que indiqui que estàs estudiant.

Premium Intership, a més, està exercint labors d'intermediació, amb lucre associat, prohibides per la legislació espanyola, sent únicament permeses per part de l'Administració i empreses amb llicència de ETT.

Aquests treballs de merda, que és el que són, no són només un perjudici per als joves estafats sinó que contribueixen a generar un efecte caiguda de la resta a la zona on s'instal·len aquestes empreses voltor. Volem denunciar també el paper anònim i explotador de les empreses client, entre elles 'cadena d'hotels de 4 estels', convenientment ocultes.

S'ha indicat a Inspecció de treball que recapti el nom d'aquestes empreses i actuï sobre elles.

Si ja la legislació actual és una carrera cap a baix quant als nostres drets, des de la Coordinadora d'Informàtica de la CGT volem deixar clar que no anem a permetre la precarització dels llocs de treball. Si escau mitjançant l'acció directa i amb la llei quan aquesta sigui útil per als drets dels treballadors.

Coordinadora d'Informàtica de la CGT
http://www.cgtinformatica.org/
http://twitter.com/Informatica_CGT
https://www.facebook.com/Coordinadora.Informatica.CGT/