CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT inicia campanyes en defensa de les pensions i dels serveis públics

Diumenge, 26 gener, 2014

CGT INICIA UNA CAMPANYA EN DEFENSA DE LES PENSIONS PÚBLIQUES

La Confederació General del Treball té previst iniciar una campanya en defensa de les pensions públiques a partir del 27 de gener que durà per títol "Defensem les pensions públiques suficients per a totes i tots".

CGT informarà a la ciutadania que "els sistemes de Seguretat Social representen un conjunt de mesures que adopten els estats per a protegir a les persones enfront de diversos riscos: malalties, accidents, invalidesa, vellesa, subsidis d'atur i pensions".

La campanya consistirà en actes, debats i repartiment de material informatiu que es realitzaran en diferents localitats de l'estat espanyol. El sindicat ha editat per a l'ocasió 100.000 octavetes i 10.000 cartells.

Les polítiques socials són aquelles que es basen en la concepció de protegir a les persones, i en el cas de les pensions la Llei així obliga: "...els poders públics garantiran, mitjançant pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica a la ciutadania durant la tercera edat" (Article 50 CE).

Aquest mandat constitucional obliga a tots els governs, siguin del signe que siguin, a garantir que existiran recursos econòmics suficients perquè tot el món tingui una pensió adequada a cada moment de la seva vida. Però legislen perquè les persones treballadores es jubilin més tard (als 67 anys), penalitzen les jubilacions anticipades, augmenten els anys de cotització reals, fins als 37 anys, per a poder tenir dret al 100% de la Base Reguladora, augmenten el període de càlcul de la Base Reguladora, sobre el qual es calcula la pensió: dels 15 anys als 25 anys, no revaloritzen anualment les pensions segons el cost de vida (l'anomenat Índex de revaloració), disminueixen la pensió inicial en funció de l'esperança de vida de les persones (l'anomenat factor de sostenibilitat).

Aquestes mesures suposen que d'aquí al 2027, governi qui governi, es robarà a tota la ciutadania prop de 33.000 milions d'euros. El que significa baixades automàtiques de totes pensions cada any i pèrdua d'entre un 5% i un 20% inicial en la pensió de cada nova persona pensionista a partir del 2019.

El PP, que no té cap rubor a robar a la ciutadania més de 45.000 milions d'euros en retallades i lliurar-se'ls als banca, ara pretén transferir als sistemes privats de pensions de la banca i les asseguradores gran part dels recursos públics en pensions.

CGT opina que aquestes decisions suposen una violació del dret a pensions suficients i adequades i denuncia que milions de persones de les generacions que van entrar o haguessin d'haver entrat al mercat de treball en la dècada dels 90 del segle passat, i suporten taxes de desocupació de fins al 57%, no tindran dret a pensió contributiva per no tenir anys suficients de cotització.

CGT crida a parar en el carrer aquesta nova agressió, que si es porta a terme robarà el futur a milers de persones

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

>>> Materials de la campanya al web http://www.cgt.org.es/contra-el-robo-de-las-pensiones

CGT INICIA UNA CAMPANYA EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

La Confederació General del Treball (CGT) inicia una campanya en defensa dels serveis públics a partir del 20 de gener que durà per títol, "CGT per la defensa dels serveis públics com drets socials suficients per a totes i tots".

La CGT informarà a la ciutadania que "l'objectiu del públic és la satisfacció de les necessitats socials i aquestes són universals, doncs afecten a totes les persones al llarg de les seves vida".

La campanya consistirà en actes, xerrades i repartiment de material informatiu que es portaran a terme en tot l'estat espanyol. El sindicat ha editat per a l'ocasió 100.000 octavetes i 10.000 cartells.

La CGT recorda que hem estat massa anys contemplant com els serveis essencials per a la comunitat i les empreses públiques, patrimoni de tota la societat, eren convertits en negoci i expropiats a la majoria social.

Els diferents governs transfereixen el públic a la voracitat del mercat en nom de la "eficàcia" i el "bé comú", espoliant drets de les persones, essencials per a la vida: la salut, l'ensenyament públic, l'educació superior, l'energia, els transports, la comunicació i en part els sistemes públics de Seguretat Social en capítols tan essencials com les Pensions.

Així la CGT llança una pregunta: Per què la classe política vol privatitzar les necessitats socials i buscar el lucre i el benefici privat de l'empresariat, les financeres, les asseguradores, quan la seva obligació política és defensar l'interès general?

La lògica del privat només busca un interès econòmic particular sense importar les necessitats de la majoria de la societat. Es busca la rendibilitat, el negoci per a les i els accionistes i les i els gestors amb les regles de la competitivitat i la productivitat, sense importar les conseqüències sobre les necessitats socials. Els elements que es valoren són exclusivament econòmics i les decisions es deslliguen de les persones.

Per contra la idea del públic busca la protecció social en situacions de necessitat i redistribueix la riquesa entre totes les persones, perquè tinguin accés a drets essencials, per a una vida digna, de manera igualitària. No existeix un interès privat, particular, sinó col·lectiu. Les prestacions públiques són cobertes amb els recursos que es produïxen entre totes les persones.

La gestió d'aquests serveis públics no es regeix pel principi de rendibilitat econòmica, sinó per principis de repartiment necessari i suficient per a cobrir necessitats socials. La vida entesa de forma col·lectiva és una qüestió de solidaritat entre grups socials, territoris i generacions.

Qui no entén la solidaritat sota aquests paràmetres, confon intencionadament el benestar social de totes i tots, amb el benestar privat que cadascú pugui pagar-se.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

>>> Materials de la campanya al web http://www.cgt.org.es/lucha-contra-la-destruccion-de-lo-publico