CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT interposa comissió de conflictes a les estacions de Madrid Atocha i Barcelona Sants

Dijous, 13 juny, 2013

En un escenari convuls per a tot el sector, i sent el canal de venda una de les activitats més amenaçades dintre d'ADIF, és del tot inacceptable com una vegada més es vol afeblir les nostres precàries càrregues de treball.

Hem comprovat des de fa uns mesos, com des de dependències alienes als centres de serveis atesos per treballadors d'ADIF, en la mateixa estació que és propietària ADIF, es vénen atenent operacions de canvis i anul·lacions a usuaris, però a diferència de com es venia fent fins a ara, amb la possibilitat per part de l'usuari d'abonar la diferència de preu si l'hagués en aquesta mateixa dependència usant la seva targeta de crèdit.

Entenem que obrir aquesta porta suposa un seriós perill per al nostre futur quan des de la taula de empleabilitat s'ha d'establir definitivament la viabilitat de tota l'empresa i el futur dels seus treballadors. Els arguments de l'empresa en la reunió del passat dia 10 de juny per al tractament de les Comissions de Conflictes presentades per CGT, no ens valen. L'empresa va intentar fer-nos creure que això es porta fent des del 2001, a més de no reconèixer que minva la càrrega de treball del personal d'estacions.

Per a CGT, es vulnera clarament el conveni entre ADIF i Renfe Operadora per a la prestació de serveis en estacions “multioperador”. A més permetria, segons els acords de licitació amb l'empresa que s'adjudiquen aquests serveis, posar-los en funcionament en totes les estacions, carregant-se literalment gran part de la nostra activitat, deixant oberta qualsevol possibilitat per al personal sobrant d'algunes d'aquestes estacions.

Dotar a aquestes dependències de les mateixes eines per a abonar bitllets que les que posseïx el treballador de les taquilles posa en risc la nostra activitat. Creiem que aquest servei ja es cobreix actualment amb el personal d'estacions, i que en tot cas, si és necessari, s'han d'augmentar les ja molt minvades plantilles en les estacions per a oferir un servei públic de qualitat.

CGT davant les massives supressions de trens i tancament de línies, els plans de segregació de les empreses ferroviàries, 2 a ADIF i 4 a Renfe Operadora, la incertesa davant la liberalització total del transport de viatgers prevista per a aquest estiu, i la dramàtica situació que viu la societat, no veu mes opció que la mobilització de tots els treballadors del sector. No podem consentir i romandre impasibles davant aquest descarat desmantellament del sector ferroviari, un més del sector públic, que el govern del PP vol carregar-se en benefici d'interessos foscs.

Per a aquest estiu fem una crida a tots per a participar, especialment i una vegada més a totes les organitzacions sindicals per a conjuminar esforços i amb una total contundència dir-li que basta al govern i a les empreses a qualsevol mesura que posi una vegada més en perill al sector de transport ferroviari.

ÉS NECESSÀRIA LA MOBILITZACIÓ JA!!

Sector Federal Ferroviari de la CGT

http://www.sff-cgt.org

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció