CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Nissan a UGT: “Enhorabona, heu guanyat una nova medalla”

Dissabte, 22 juny, 2013

Aquest pacte, va servir perquè el 22 de Maig de 2012, John Martin i Artur Mas, entre d'altres, tinguessin el "privilegi" de veure "a ple rendiment als treballadors de Nissan"

UGT va utilitzar als treballadors de Nissan, com a " micos de fira "perquè poguessin ser
vistos, en activitat, per les "personalitats" que van venir aquest dia.


En el dia d'ahir, el sindicat amic de l'empresa UGT, va llançar un full informatiu, en què explicava a "la seva manera ", els fets ocorreguts en el dia de la presentació del Pla de Negoci 2013-2015 per John Martin.

A primera hora del torn de la tarda del dia 13, la CGT, va tenir coneixement a través de les queixes fetes arribar pels treballadors de la planta de Power Train, que els estaven comunicant un canvi en horari d'entrepà i que aquest es començaria a les 17:50 i acabaria a les 18:18.

CGT es va desplaçar a la planta de Transmissions i va fer saber, tant al tècnic de la planta com a cap de relacions laborals, que no anàvem a permetre que realitzessin aquest canvi. Ens donava "exactament igual a què avanceu l'hora de la parada d'entrepà, com si voleu parar a les 5 de la tarda. Però els treballadors acabaran l'hora de menjar a les 18:28 ".

Hem de recordar, a aquest "sindicat dialogant i negociador, això sí, sempre que el treballador surti guanyant i amb el canvi aconsegueixi un temps extra de descans ", que ells han estat partícips de reduir el temps d'entrepà de tots els treballadors, de treure temps de descans en les pauses, d'incrementar la jornada (jornada laboral per sobre de les 8 hores), l'augment de jornada anual, etc ...

Aquest dia, el problema es produeix més de dues hores abans, i no van fer res, com és el seu costum. Si, van fer una assemblea a la Carpa per donar explicacions, (un cop estava aclarit el problema) per això volen fer veure als demés que es varen "esborrar" i no es van sumar a la seva reivindicació? Quina? Una explicació és una
reivindicació?. Des de la CGT, mai ens hem negat a donar suport a qualsevol tipus d'acció per la plantilla. No entenem que realitzin una acció sense avisar i després vulguin fer veure que els altres no hi són, que estan sols.

D'altra banda, que expliquin que va succeir aquest dissabte 15 de juny al que fan referència. Diuen que tenen una actitud negativa a seure amb l'empresa (és el Comitè d'Empresa, com a tal, el que ha establert aquesta acció, no la UGT).

Per què la UGT ha demanat, llavors, una reunió amb la Direcció perquè els expliqui què va passar el dissabte 15 de juny? Tampoc s'han assabentat que s'han trencat les relacions?

També parlen en el seu full d'un pacte, un pacte, que segons ells beneficiava als treballadors, no serà el que curiosament van signar de la mà d'un altre sindicat, per a moure una pausa?

Aquest pacte, va servir perquè el 22 de Maig de 2012, John Martin i Artur Mas, entre d'altres, tinguessin el "privilegi" de veure "a ple rendiment als treballadors de Nissan ".

UGT va utilitzar als treballadors de Nissan, com a " micos de fira "perquè poguessin ser
vistos, en activitat, per les "personalitats" que van venir aquest dia.

És mentida, a més, que s'aconseguissin 45 minuts addicionals de descans. L'esdeveniment aquell, començava a les 13:00 h. va durar prop d'1 hora i va finalitzar la jornada del torn de matí al mateix temps que l'esdeveniment.

No volem seguir insistint en qui és qui?, De sobres ho sabem tots. És trist haver de dir que bastants problemes tenim ja de credibilitat, TOT EL COMITÈ D'EMPRESA, per tornar a "Barallar-nos entre nosaltres".

Aquest sindicat, porta bastant temps intentant, unificar vies d'acció contra qui realment ataca els treballadors, que no és altra que la Direcció. Però no podem quedar-nos de braços creuats, quan ens ataquen directament.

Des de la CGT, seguirem insistint en millorar la unitat d'acció contra l'empresa, per no permetre que l´empresa actuï al seu aire, que sancioni o amenaci perquè sí, que ataqui als treballadors, que "imposi les seves
lleis ".

No volem les" medalletes "que volen altres, que tenen medalles, però no tenen valor d'enfrontar-se a la Direcció.

Secció Sindical de CGT a NISSAN Zona Franca,

20 de juny de 2013.

Més informació:

- CGT NISSAN

- TWITTER CGT NISSAN

- ISSU CGT NISSAN

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció