CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT NISSAN: Matsumoto Tururú. Seguim aquí, després de deixar-te 2000 famílies sense treball

Divendres, 9 maig, 2014

Matsumoto tururú al carrer te'n vas tu. Te'n recordes ? I ja veus si te'n vas anar, però no al carrer, tu te'n vas anar a Xina, a "progressar".
No te'n vas anar sol, se'n van anar també més de 2.000 companys de NISSAN, però ells es van anar al carrer, a "patir", que no és el mateix .

Avui tornes per veure el llegat que vas deixar, a veure com ha canviat aquesta planta, una planta que segons vosaltres no tenia futur amb tants treballadors, o almenys això és el que ens intentaven vendre des d'aquestes altes oficines. Tornes amb un contracte d'Executive Vice-President Manufacturing and Supply Chain Management! Vinga ja!
Aquí, ara es porta més el tipus de contracte temporal, sense tant nom.

Com tota la vida, veuràs que els cotxes es comencen a fabricar en carrosseries i acaben sortint per la planta de muntatge. Veuràs també treballadors que a l'any 2.009 van anar al carrer, perquè segons vosaltres aquí no hi havia treball per a tants i porten pràcticament des llavors que van encadenant contractes temporals. Veuràs que els plans de producció es mantenen més o menys estables, any rere any, però sempre amb l'amenaça que baixaran. Veuràs un munt d'hores extraordinàries, veuràs un munt de dissabtes de treball.

Pràcticament fem els mateixos cotxes però amb unes quantes persones menys, serà perquè treballem més hores, més dies, perquè hem de muntar més ràpid o perquè no podem gaudir nostres dies de descans. Serà per algunes d'aquestes coses a les que anomeneu PRODUCTIVITAT.

Et diran que hem llançat un vehicle elèctric, la eNV200, i que estem pendents del llançament del B12L (aquest és secret, no ho vagis explicant per aquí). Et van dir que la planta ha canviat molt, que ja tenim futur, que ens arriben més produccions i que treballarem a ritme de 200.000 unitats a l'any. Et diran, que a l'agost ja no tindrem treballadors temporals perquè els volen fer fora a tots/es. Bé a tots/es no, hi haurà 170 que se salvaran de la crema, però no perquè els altres no siguin necessaris. El que pensin els treballadors, o la seva vida, és el de menys, l'important és el resultat econòmic.

Et diran que al 2011, es va signar l'acord d'adjudicació del Ton Pickup, però que encara no està signat el contracte de producció. Es veu que encara no donem els costos necessaris. Això sí, els treballadors/es portem pagant més de tres anys, tu sí que ho entens, oi ? La teoria que ens fem nosaltres, és que ens van enganyar per realitzar un referèndum que fotia les condicions de treball i alguns van caure en el parany.

També sabràs, que després de vacances, treballarem en solament una
línia de treball, a la L -1, en la qual passaran tots els vehicles, pel que et diran que hi haurà un excedent de més de 200 treballadors/es.

Et diran també que tenen des del 2011 un TonPickup, que és dels treballadors, retingut, que no saben si ens ho van a tornar després de l'estiu, perquè diuen que baixarà la producció. El Conveni diu que es revisarà i justificarà a principis d'any. Et diran que no ens volen tornar els 4 dies que ens van treure de productivitat, que se'ls volen quedar, perquè la baixada de producció igual ja no es produeix aquest any i es desvia a l'any següent, el Conveni tampoc diu això, però que no hi ha problema, aquí ningú es queixarà. Com veus la Direcció fa el que li surt del folre i aquí aplaudim per "endollar ". Zero Emissions / Zero discussions, toca't els collons.

Però des de la CGT també hem de dir-te alguna cosa, hem de dir-te que entre els teus èxits per aconseguir aquesta gran promoció que has tingut, va ser deixar a més de 2.000 famílies sense treball, que vas contractar un mercenari que et fes la feina bruta o que pretenia realitzar una neteja ideològica a la planta de Barcelona, i això no ens agrada, i això mai se'ns oblidarà.

Però com veus, continuem aquí, intentant que això canviï, incitant als treballadors a defensar la seva dignitat, el seu treball, a no acotar el cap i aixecar-se cada vegada que ens colpegeu. I mentre estigui aquesta idea, hi haurà la CGT.

Secció Sindical de CGT a NISSAN Zona Franca

7 de Maig de 2.014 .

Més informació:

- WEB CGT NISSAN

- TWITTER CGT NISSAN

. FACEBOOK CGT NISSAN

CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL ( CGT )
SECCIÓ SINDICAL DE LA C.G.T. NISSAN MOTOR IBÈRICA
TEL . 93 290 80 69 FAX . : 936.290 74 22 MÒBIL : 690 09 96 21
E - MAIL : CGTZF@NMISA.ES www.facebook/CGTNISSAN