CGT no acceptem els acomiadaments a BASI S.A.(Lacoste)
CGT, NO ACCEPTEM ELS ACOMIADAMENTS BASI
L'últim dia del període de consultes de l'ERO es converteix (2 de maig) en l'únic dia en què hi ha hagut una mica de negociació, encara que hem pogut constatar d'una manera palpable que la legislació no garanteix ni un procés net ni transparent i que les empreses marquen les regles del joc. Avui s'ha realitzant un referèndum entre la plantilla de si accepta els 103 acomiadaments en què ha quedat l'última proposta, sent favorable el resultat. La CGT no signarem l'ERO ni acceptem els acomiadaments.
Apareix en escena Núria Basi, la directora general de l'empresa i creiem que posa com a condició per seure a la taula que només es quedin els assessors sindicals en lloc del Comitè d'Empresa, a qui la Inspecció de Treball li havia reconegut el poder de negociació dies abans ja que l'empresa preferia una negociació amb menys membres en lloc de amb tot el Comitè. De forma sorprenent la Inspecció de Treball fa una floreta i convida a sortir de la negociació al comitè d'empresa, quedant únicament els assessors sindicals i la part empresarial i els seus assessors.
Critiquem l'actitud de l'Inspector de Treball que en lloc de forçar que l'empresa compleixi la legislació que atorga al Comitè d'Empresa el poder negociador, accepta les regles marcades des de l'empresa en un procés que l'ha dilatat en el temps, amb estratègies obstruccionistes i que no ha permès una negociació de bona fe. En lloc d'anul · lar el procés per defecte de forma i males arts en la negociació, ha acceptat que l'empresa presenti la documentació quan li ha donat la gana i li digui amb qui negocia i amb qui no, sense anul · lar el procés.
Des de la CGT ens mantenim contraris a com s'ha realitzat la negociació i el paper que des Treball se li ha permès a l'empresa. La CGT no anem acceptar acomiadaments, en cap moment l'empresa ha demostrat la falta de viabilitat de la fàbrica. Considerem que es deu a una estratègia de la multinacional d'externalitzar a altres països on les condicions laborals de les treballadores i treballadors són inferiors i per tant el que es persegueix de nou és carregar sobre les esquenes dels treballadors i les treballadores les estratègies empresarials per obtenir majors beneficis.
Basi, l'empresa que comercialitza des de 1962 la marca Lacoste a Espanya i amb una plantilla de 495 treballadors i treballadores pretenen acomiadar mitjançant un ERO a 118 de l'àrea de producció, tancant la fabricació de Badalona i deixant actives la xarxa de botigues, el departament comercial i el magatzem de Barberà del Vallès.
Des de la CGT considerem que novament es deixa que la planificació d'una multinacional destrueixi ocupació, provocant que el nombre d'aturats augmenti incessantment al país. L'agreujant en aquesta empresa és que la majoria de la plantilla són treballadores que porten a la mateixa des de molt joves, amb una edat al voltant dels 54 anys en l'actualitat i que la seva inserció en el mercat laboral serà molt complicada.
CGT BASI
María Jiménez
CGT-Basi
606 522 534
Carlos Navarro
CGT-Premsa Barcelona
649 83 94 90
VAGA A BASI (LACOSTE) DIJOUS 2 DE MAIG
NO A L'ERO DE BASI (LACOSTE)
Convocada a Barcelona una jornada de vaga de 24 hores a BASI per al dijous 2 de maig, davant la prepotència i intransigència mostrada per l'empresa i contra la pèrdua de llocs de treball.
Divendres passat 26 d'abril es va realitzar una concentració des de les 16.30 hores fins a les 18.30 enfront de la botiga de Lacoste situada en el Passeig de Gracia 51 de Barcelona, en la mateixa van participar mes de 150 persones.
En la negociació del matí del dilluns 26 d'abril, davant el mediador l'empresa ha tornat a demostrar la seva nul·la predisposició de negociar i la seva intenció d'imposar.
BASI, l'empresa que comercialitza des de 1962 la marca Lacoste a Espanya i amb una plantilla de 495 treballadors i treballadores pretenen acomiadar mitjançant un ERO a 118 de l'àrea de producció, tancant la fabricació de Badalona i deixant actives la xarxa de botigues, el departament comercial i el magatzem de Barberà del Vallès.
En cap moment l'empresa ha demostrat la falta de viabilitat de la fàbrica. Considerem que es deu a una estratègia de la multinacional d'externalitzar a altres països on les condicions laborals de les treballadores i treballadors són inferiors i per tant el que es persegueix de nou és carregar sobre les esquenes dels treballadors i les treballadores les estratègies empresarials per a obtenir majors beneficis.
També volem denunciar que l'empresa ni tan sols ha facilitat al Comitè d'Empresa les dades que deuria haver posat a la seva disposició en les dates que corresponia, utilitzant tàctiques dilatorias perquè el període de consultes de l'ERO anés transcorrent i les seves decisions no tinguessin una oposició per part de la plantilla.
El dijous 25 d'abril, davant el mediador del Departament de Treball, l'empresa va tornar ha mostrar la seva prepotència amenaçant als delegats sindicals, si seguien convocant mobilitzacions, amb el tancament total de l'empresa i no duent la documentació que li havia exigit l'administració.
Aquestes empreses no negocien, imposen el seu criteri als treballadors i treballadores i també a les administracions. Des de la
CGT considerem que novament es deixa que la planificació d'una multinacional destrueixi ocupació, provocant que el nombre de desocupats augmenti incessantment en el país. L'agreujant en aquesta empresa és que la majoria de la plantilla són treballadores que duen en la mateixa des de molt joves, amb una edat al voltant dels 54 anys en l'actualitat i que la seva inserció en el mercat laboral serà molt complicada.
María Jiménez, CGT-BASI, 606 522 534
Carlos Navarro, CGT-Premsa Barcelona, 649 83 94 90