CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT no ha signat l’ERO a BNP-Fortis

Dimecres, 30 juny, 2010

Davant de la notícia apareguda aquests dies en diferents mitjans de comunicació sobre la firma per part de la Confederació General del Treball d'un ERO en el grup BNP-Fortis, que suposa l'acomiadament de 173 treballadors i treballadores, CGT desmenteix aquesta informació i manifesta el següent:

1 - La firma, a què es fa al·lusió en aquesta notícia, es refereix a un preacord firmat per la secció sindical de CGT en aquest grup el passat 14 de juny de 2010, pendent de ser sotmès a la decisió de les assemblees de treballadors, pendent de ser ratificat en referèndum i pendent de ser aprovat per CGT.

2 - Posteriorment, els treballadors i treballadores han ratificat en referèndum aquest preacord, tanmateix, CGT no firmarà aquest ERO que suposa destrucció d'ocupació en una empresa que obté beneficis. Així ha estat transmès per part del Secretariat Permanent del Comitè Confederal a aquesta secció sindical.

3 - Com a conseqüència d'aquesta actuació, els delegats de la secció sindical de CGT a BNP-Fortis han causat baixa en el sindicat i ja no formen part de CGT.

4 - Els acords congressuals de CGT indiquen amb total claredat que CGT no firmarà cap ERO en empreses que tinguin beneficis. Així ha estat, així és i així seguirà sent la línia de comportament i d'acció sindical que CGT defensa històricament.

5 - CGT té representativitat sindical en múltiples empreses de tots els sectors productius i en tot l'estat espanyol, i la línia de conducta ha estat sempre la mateixa: no firmar EROs, no contribuir a la destrucció d'ocupació, exigir que la resta d'organitzacions sindicals així ho facin, fer comprendre les persones treballadores que no es tracta de trobar solucions individuals com prejubilacions, indemnitzacions per acomiadament, etc. Es tracta de defensar els llocs de treball, de mantenir el teixit industrial i no contribuir a la creació de noves ocupacions precàries.

6 - CGT ha convocat Vaga General al País Basc i Navarra el 29 de juny de 2010 i convocarà Vaga General en tot l'estat espanyol, entre altres qüestions, per la defensa de l'ocupació i el dret al treball que tenen els més de 5 milions de persones que estan a l'atur, també, com a conseqüència dels múltiples ERO que han firmat, en la majoria dels casos, la patronal amb acord dels sindicats majoritaris i el beneplàcit del govern. CGT ha lluitat sempre contra els ERO, ha defensat els llocs de treball al carrer amb la mobilització i mai no pactant amb el capital.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE LA CGT