CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT no signa el pacte de retallades al Pius Hospital de Valls

Dilluns, 14 octubre, 2013

El divendres 11 d'octubre es celebrava l'acte de mediació en el Departament de Treball per les retallades en el Pius Hospital de Valls. CCOO i SATSE han ratificat la proposta de l'empresa, formant el 58% del comitè d'Empresa ja que són 8 delegats més 2. En contra de CGT i MC que sumen 7 delegats i el 42% de la representació dels treballadors.

És així que a partir del 1 de novembre els treballadors del Pius cobrarem el 1,17% menys al que venim cobrant, que suposa un 4.5% menys pel que fa a 2008. Tot això a pesar que el ministre Montoro assegura que els salaris augmenten aquest any en un 0.60%. La paga extra Nadal la cobrarem reduïda un 40%, és la nostra contribució amb la casa. Les DPOS per descomptat que seguirem sense saber d'elles.

A partir de Novembre si tenim la desgràcia d'emmalaltir cobrarem durant els 3 primers dies el 50%, a partir del 4 dia el 75% i a partir del dia 21 el 100% del salari. A partir de 1 de gener de 2014 perdrem el premi dels 25 anys de vinculació a l'empresa. Cobrarem el 3,5% menys pel que fa a 2008. En la proposta afegida a acta el 10 d'Octubre de 2013 no apareix en cap apartat la no subrogació de la RAC fins a 31 de Desembre de 2015. Suposem que serà un error que els signants corregiran el dia 16 d'Octubre de 2013 data de la signatura definitiva.

L'empresa a la pregunta de MC de si es comprometen a no realitzar acomiadaments, contesta que introduiran la clàusula de no realitzar acomiadaments col·lectius. CGT li pregunta per acomiadaments individuals contestant que als acomiadaments organitzatius no poden comprometre's…. Tampoc poden comprometre's a que no existeixin noves modificacions de tarifes i IVA que pugui dur-los a noves revisions i actuacions.

En definitiva l'acord serà una aixecada de camisa com ho va ser l'anterior pacte de 2012. CGT com ja hem dit anteriorment no signa l'acord:

1r. Perquè perquè un pacte d'aquestes característiques tingui caràcter vinculant necessita la meitat més un dels treballadors censats. Els 192 vots afirmatius en el referèndum realitzat entre la plantilla estan molt lluny dels 272 que serien necessaris. A més el Si es va imposar al No per només 8 vots. Des de CGT felicitem a les 184 persones que van ser capaces de vèncer el xantatge de la por votant No a les retallades. Aquests vots ens animen a seguir resistint i plantant cara.

2n. El resultat tan ajustat l'única cosa que dóna motiu és a instar a l'empresa a seguir negociant i rebaixar les seves propostes retalladores.

3r. I el més important: Els treballadors que representa CGT, entre els quals de segur, no es troben directius ni personal amb sobresous, no ens voten perquè signem retallades salarials i reculades laborals. Tampoc ens voten perquè estiguem rient les gràcies a una Direcció inepta que tot ho soluciona passant la responsabilitat de la seva gestió a l'esquena dels treballadors. Incapaços de veure i actuar sobre les veritables borses d'ineficàcia existents.

La signatura d'aquest pacte obre un nou escenari sindical. De la mateixa manera que aquest referèndum ha produït una fractura important entre els treballadors (raó suficient per a no signar-lo) es reprodueix en el si del Comitè d'Empresa. La unitat sindical es trenca des de ques’accepten reunions apart amb l'empresa per a consensuar propostes, perquè això i compartir la pancarta de "Cap Retallada és Negocia" és contradictori.

Ens qüestionem la nostra presència en un òrgan totalment sotmès a la voluntat de l'Empresa. Entenem que la nostra presència en aquest òrgan és una pèrdua de salud i energia. L'Activitat sindical, la reivindicació, tenen vida més enllà d’aquest Comitè d'Empresa.

Aquesta secció sindical decidirà les noves actuacions les quals seran informades als nostres afiliats i simpatitzants amb assemblees.

La retallada salarial i paga de desembre així com l’aplicació del RD sobre ILT poden ser denunciats individualment, que és allò que farem pels nostres afiliats a partir de la nòmina d’octubre de 2013

Secció Sindical CGT Pius Hospital de Valls

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció