CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT ocupa els antics jutjats de Via Laietana per reclamar un local

Dilluns, 17 gener, 2011

Unes 150 persones s'han tancat avui 17 de gener a l'edifici dels antics jutjats 8 i 10 de la via Laietana, ara en desús. L'acció és una protesta de la CGT contra la decisió del Ministeri de Treball de cedir a CCOO totes les plantes de l'edifici sindical de la via Laietana, situat al costat dels antics jutjats.

L’ocupació s’ha produït a les 9.30 h d’aquest matí. Entre 150 i 200 persones han entrat als antics jutjats 8 i 10 de la via Laietana, un immoble situat al costat de l‘edifici sindical que, fins ara, compartien CCOO i la CGT. Els dos sindicats estaven enfrontats des de feia temps per la utilització de l’immoble. La CGT ocupava les últimes plantes del bloc fins que, la setmana passada, el Ministeri de Treball va decidir cedir totes les plantes a CCOO. A canvi, es va comprometre a buscar un altre espai per a la CGT.

Els sindicalistes diuen que no marxaran fins que el ministeri no els trobi un altre local.

Font: BTV

Actualitzat el 17.01.2011 a les 10:42

http://www.btvnoticies.cat/2011/01/17/la-cgt-ocupa-els-antics-jutjats-de-via-laietana-per-reclamar-un-local/#None


www.btvnoticies.cat

- més vídeos i info a Btv

http://www.btvnoticies.cat/2011/01/10/la-ugt-haura-de-marxar-de-ledifici-sindical-de-via-laietana/

- algunes fotos de l'acció:

www.cgtbarcelona.org/content/17-ene-2011-okupacion-antiguos-juzgados

La CGT s'ha instal·lat als antics jutjats de via Laietana, ara en desús, molt a prop de l'edifici que fins ara ocupaven els dos sindicats. Ho fan com a protesta a la decisió del Ministeri de Treball de cedir l'immoble només a Comissions Obreres. El sindicat exigeix al ministeri que compleixi el que va deixar per escrit l'any 2007, en què es comprometia a buscar un local a Barcelona per cedir-lo a la CGT. Al migdia, efectius dels Mossos d'Esquadra han desallotjat els sindicalistes.

XAVIER ZAPATA, portaveu de la CGT Barcelona
"El que hem fet avui és començar a mobilitzar-nos, a reivindicar el nostre espai sindical, el nostre dret al patrimoni sindical".


www.btvnoticies.cat


www.btvnoticies.cat

- Comunicat CGT Barcelona

Més de 200 afiliats de la CGT aquest matí ens hem instal·lat en l'edifici buit de Via Laietana 8-10 per a reclamar el patrimoni sindical propi a Barcelona, i que el propi Ministeri de Treball ens reconeix que ha de donar-nos des de fa tres anys. La gota que ha satisfet el got perquè sortim al carrer ha estat la pinça i el compadreig entre el Ministeri de Treball i CCOO que han tingut la desvergonya de cedir tot l'edifici de Via Laietana 16-18 a CCOO.

Els Mossos ens han dit que podíem abandonar l'edifici sense demanar-nos la identificació, però la gran majoria hem decidit que com ens assisteix la raó, quedar-nos i esperar que se'ns desallotgés pacíficament.

Estem en una societat BI, bipartidista PSOE-PP, bisindicalista CCOO-UGT, bifutbolista Barça-Madrid, etc, tot la resta és estrany, rar i entre aquestes rareses, està la CGT, un sindicat en creixement, combatiu i que no es ven que comença a ser exemple per a molts treballadors.

Seguirem lluitant fins que el compromís del Ministeri de Treball es compleixi. No es pot pretendre des de l'administració fer complir solament les resolucions a CGT i incomplir els seus propis compromisos o no fer complir a CCOO la normativa de seguretat.

CGT de Barcelona exigim al Ministeri que compleixi el seu compromís realitzat per escrit des del 30 de Novembre del 2007 on es va comprometre a l'adquisició “d'un local a Barcelona capital per a la seva posterior cessió en ús a la Confederació General del Treball”.

En la reunió de patrimoni sindical de 22 de desembre del 2010 se cedeix la totalitat de l'immoble a CCOO i torna a reiterar-se que “manté el seu compromís adquirit pel ministeri de Treball de facilitar a CGT un local adequat a Barcelona per a l'exercici de les seves activitats sindicals”. No obstant això per part del Ministeri de Treball durant tres anys no s'ha fet cap proposta a CGT.

Venim denunciant des de fa anys que CCOO, UGT, la patronal i l'administració s'estan quedant amb milers de metres quadrats de locals pertanyents al patrimoni sindical acumulat, excloent a altres organitzacions sindicals i socials. Des de CGT considerem que aquesta forma d'actuar no promou la pluralitat i el teixit social de la qual tant ens parlen els polítics, resultant sempre afavorides les mateixes organitzacions. Tampoc el procediment que se segueix dels expedients és prou transparent com hauria d'ésser en una societat “democràtica”, ja que tant les actes com les reunions on es prenen les decisions dels repartiments del patrimoni sindical són tractats com si fossin inaccessibles secrets d'Estat.

CGT Barcelona

17 gener 2011

- Vídeos de l'okupació dels antics jutjats: