CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT organitza accions locals en suport a la vaga de fam dels presos polítics de Chiapas

Dilluns, 17 octubre, 2011

Des d'avui, dissabte 15 d'octubre, i fins al proper 21 d'octubre, la CGT realitzarà en diferents ciutats de l'Estat espanyol accions de diferent calat en solidaritat amb la vaga de fam dels nostres companys presos polítics a les presons xiapaneques de San Cristóbal de las Casas, Cintalapa i Motozintla, agrupats en les organitzacions Voz del Amate, Solidarios con la Voz del Amate, Voces Inocentes i Adherentes a La Otra Campaña de Mitzitón.

>>> A Barcelona es realitzarà una concentració davant el consulat mexicà, situat al Passeig de la Bonanova 55, el divendres 21 d'octubre a les 12h. del migdia, i s'intentarà entregar un escrit (el teniu en document adjunt).

Des del passat 29 de setembre, els presos i preses adherents a l'Altra Campanya zapatista a Chiapas, Mèxic, s'han declarat en vaga de fam indefinida davant el profund racisme i cinisme del govern estatal presidit pel repressor Juan Sabines Guerrero i el còmplice i depredador govern federal del mafiós Felipe Calderón Hinojosa. L'objectiu de la vaga és aconseguir que la pressió obri les portes de la presó als components de la radical protesta. Els seus noms són:

1 .- Alberto Patishtán. Veu del Amate. SCLC

2 .- Rosario Díaz. Veu del Amate. SCLC

3 .- Pedro López. Solidari Veu del Amate. SCLC

4 .- Joan Collazo. Solidari Veu del Amate. Motozintla

5 .- Alfredo López. Solidari Veu del Amate. SCLC

6 .- Rosa López. Solidària Veu del Amate. SCLC

7 .- Juan Díaz López. Veus Innocents. SCLC

8 .- Alejandro Díaz. Solidari Veu del Amate.SCLC

9 .- Andrés Núñez. Solidari Veu del Amate. SCLC

10 .- José Díaz López. Solidari Veu del Amate. SCLC

11 .- Enrique Gómez. Solidari Veu del Amate. Cintalapa

12 .- Manuel Heredia. Mitzitón

13 .- Juan Jiménez. Mitzitón

Una vaga coordinada entre els seus protagonistes i emparada en l'àmbit legal i representatiu pel Centre de Drets Humans Fra Bartolomé de las Casas. 13 indígenes que després de les violentes detencions, horroroses tortures per aconseguir les (auto) inculpacions, processos jurídics amb gravíssimes irregularitats i llargs anys tancats suportant malalties i intimidacions, ens criden a la societat civil internacional perquè recolzem la seva justa exigència. Cal destacar la perversa moral de responsables governamentals i penitenciaris advertint que des de l'inici de la vaga, no deixen de procurar burlar i intimidar de diverses maneres als companys per aconseguir tant dividir com que deposin la seva ferma actitud. En aquest sentit responsabilitzem particularment a José Antonio Martínez Clemente, subsecretari d'Execució de Sancions Penals i Mesures de seguretat de l'estat de Chiapas i de José Miguel Alarcón García, director de l'CERSS número 5, com a la resta de directors, pels usos i abusos de la seva suposada autoritat.

Com a suport extern més immediat, els i les vaguistes compten des del passat 8 d'octubre amb un Plantón de familiars, amics, gent solidàries i amb el suport d'organitzacions i mitjans lliures de comunicació al costat de la Catedral de San Cristóbal de las Casas. En un ambient d'alta tensió generat pel govern municipal, i recolzat pels altres nivells de govern, se'ls ha amenaçat als seus components amb desallotjar-los policialment si no ho abandonen per pròpia voluntat. El motiu aportat? Resulta repugnant: la celebració a la ciutat de la Cimera Mundial de Turisme d'Aventura a Mèxic, a celebrar del 17 al 23 d'octubre.

Centenars d'operadors de turisme han estat seduïts en primera instància pel govern de Sabines qui actua com a amfitrió del pretès paradís terrenal. El govern de l'esquerra institucional organitza aquest tipus d'esdeveniments amb la mateixa facilitat que forma grups paramilitars perquè arrabassin amb luxe de violència física i psíquica les terres recuperades per l'EZLN el 1994, com indica l'última denúncia de la Junta de Bon Govern de La Realidad, de data 12 d'octubre de 2011. Aquest govern tracta d'ocultar sota un mantell de calç viva tota imatge que li sigui adversa per lubricar el pas a les empreses multinacionals que posen el seu punt de mira a Chiapas. Tant és així, que bé procura amagar a l'opinió pública, per exemple, que les conseqüències de les intenses tortures a la companya vaguista Rosa López Díaz van ser ben probablement que el seu fill nasqués amb paràlisi cerebral i amb absència de capacitat de moviment corporal. Per si fos poc, Rosa va rebent diàries amenaces per part del personal de la presó amb llevar-li la tutela (segrestar) al seu fill, intentant així coaccionar com a la resta perquè desisteixi de la vaga.

La indignació ens revolta, la solidaritat ens agermana i la lluita ens porta a sentir la llibertat i la revolució social en les nostres entranyes. Són dies determinants els que s'estan vivint a Chiapas a causa de la valentia i la determinació dels que clamen justícia des de la seva barricada, la presó política a Mèxic. La mobilització i suport sostinguts són essencials per desbaratar els cínics plans de sotmetre a persones amb esperit lliure a un tancament que resulta demencial per arbitrari i absurd.

Per tot això des de la CGT EXIGIM:

1. Llibertat immediata i incondicional dels presos i preses en lluita.

2. Alto el assetjament al Plantón de familiars a San Cristóbal de las Casas.

L'Altra Campanya per un món sense reixes!

Boicot a la Cimera Mundial de Turisme d'Aventura i Rapinya de Chiapas!

Alto a la Guerra paramilitar contra les Comunitats Zapatistes!

12 d'Octubre: 519 anys de resistència i alternatives al genocidi!

"Mai més un Mèxic sense nosaltres"!

Visca l'EZLN! Visca el CNI!

Més info a: http://www.cgtchiapas.org/noticias/se-convoca-nivel-internacional-solidaridad-con-huelga-hambre-press-chiapas-21-octubre-2011

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció