CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT participa en la trobada llibertària mundial de St-Imier (Suïssa) del 8 al 12 d’agost de 2012

Dimarts, 7 agost, 2012

Cartell

Diversos militants i sindicalistes llibertaris de la Confederació General del Treball de diferents punts de l'estat espanyol (entre ells Catalunya), així com dels grups de Joves Anarcosindicalistes de CGT, i membres del col·lectiu editor de la revista "Catalunya" hi seran presents, i participaran al costat d'altres entitats anarquistes en una trobada en la petita localitat de Suïssa de St. Imier, que serà l'escenari del 8 al 12 d'agost de la «Trobada Mundial de l'Anarquisme».

El lloc triat és Saint-Imier, en el cantó de Berna, i la cita estarà oberta a tot el que hi vulgui acudir, s'espera l'arribada d'unes 3.000 persones.

Durant cinc dies, diversos moviments llibertaris debatran «diverses formes de resistència contra xacres socials com l'explotació, la contaminació ambiental, el militarisme, el racisme, sexisme i la xenofòbia».

La trobada ofereix la possibilitat de «fer balanç de la història del moviment anarquista, de les seves idees, realitzacions, esperances i derrotes».

L'interès pel pensament anarquista ha augmentat en els últims temps de crisi internacional. En opinió dels organitzadors, es deu al fet que «la il·lusió marxista s'ha esvaït a causa de les dictadures comunistes» i que el capitalisme va d'una crisi a una altra.

El motiu de la cimera és el 140 aniversari de l'organització en una posada propera a Saint-Imier de la primera Internacional Antiautoritària, convocada com resposta a la Internacional de Karl Marx, rebutjada pels anarquistes per considerar-la autoritària.

Més informació a http://www.anarchisme2012.ch/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció