CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT pel tancament de l’ERO a Indra

Dimarts, 26 gener, 2016

Recorrem la sentència de l'Audiència Nacional contra l'ERO davant el Tribunal Suprem i demanem que s'avaluï el tancament anticipat de l'ERO.

El 15 de gener de 2016 CGT ha presentat el recurs de cassació davant el Tribunal Suprem a la sentència de l'Audiència Nacional contra l'ERO de Indra Sistemas SA.

Quan la sentència es consideri ferma, avisarem, perquè a partir de llavors existirà un termini de 20 dies perquè aquells afectats de l'ERO que ho desitgin puguin presentar les seves demandes individuals. Per descomptat la demanda individual es pot presentar ja, però aquest és el termini límit per presentar-la.

D'altra banda CGT ha detectat un gran volum de baixes voluntàries que, sumant les baixes directament relacionades amb l'ERO en curs, està provocant un problema de falta de mà d'obra important. Són nombroses les queixes que estem rebent de responsables i gerents per falta de disponibilitat de persones, amb el consegüent risc de perdre projectes al no poder cobrir-los amb el personal necessari, o directament perquè el client assigna el projecte a un altre proveïdor.

Independentment que CGT no ha estat ni està a favor d'aquest ERO, considerem que la disminució de plantilla actual pot empitjorar la situació a mitjà i llarg termini, degut principalment a una falta de mà d'obra. És per això que hem sol·licitat amb urgència una reunió amb RRLL i tota la RLT amb l'objectiu d'estudiar la viabilitat de tancar aquest ERO i poder contractar al més aviat possible tot l'excés de baixes que ha sofert aquesta empresa.

Com a proposta inicial, tenint en compte que molt probablement la suma de baixes per l'ERO i baixes voluntàries fora de l'ERO supera amb escreix els 1750 afectats sol·licitats per l'empresa, i tenint en compte que les baixes voluntàries no han suposat cap cost directe per a l'empresa, hem sol·licitat:

Que es paralitzin immediatament els acomiadaments forçosos.

Que se celebri al més aviat possible una reunió entre RRLL i la RLT per avaluar l'impacte total de les baixes produïdes.

Que s'avaluï el tancament anticipat de l'ERO amb l'objectiu d'iniciar un procés de contractació que solvent les necessitats actuals de l'empresa.

Aquest tancament anticipat de l'ERO és possible. La Comissió de Seguiment de l'ERO té la potestat de millorar les condicions de l'ERO, com pot ser aquest tancament anticipat que sol·licitem, o l'exclusió d'altres col·lectius inclosos en l'ERO com, per exemple, podrien ser els treballadors amb reducció de jornada.

Secció Sindical CGT Indra Barcelona

http://cgtindrabcn.blogspot.com.es/

https://twitter.com/cgtindrabcn